Genetik Terimi Hakkında Bilgiler
İnsan, hayvan ve bitkilerde soya çekim, evrim ve değişim olaylarını inceleyen biyoloji dalı.
1-Bitki,hayvan ve insanlarda kalıtım olaylarını inceleyen biyoloji dalı
2-Kalıtım bilimi
Kalıtım bilimi.
Belirli kalıtsal özelliklerin örüntüsünü inceleyen bilim dalı. Kalıtsal bilginin birimleri olan genlerin yapısının, işlevinin ve kalıtımının bilimsel olarak çalışılması.
Canlılardaki kalıtsal özelliklerin dölden döle(nesilden nesile) nasıl aktarıldığını inceleyen bilim dalına genetik denir. Ayrıca genlerin yapısını, görevini ve genlerde meydana gelen değişiklikleri de inceler.
İlk genetik çalışmalarını Gregor Johann MENDEL yapmıştır. Bu yüzden genetik biliminin kurucusu ve babası sayılır. Yetiştirdiği bezelyelerdeki karakterleri inceleyen Mendel kalıtım ve de tabi ki biyoloji bilimine çok büyük katkıda bulunmuştur.
1- Kalıtım birimi olan genlerin yapısını, görevini ve bir dölden diğerine nasıl aktarıldığını inceleyen bilim dalı, kalıtım bilimi.
2- Kalıtım bilimi.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:
Açıklama: Bir konuyu, bir olayı, bir sorunu ilgili bilim ya da bilgi dalının kurallarına uyarak aydınlatma, çözümleme işi.
Etkin öğrenme: Bireyin öğrenme sürecine etkin olarak katılımını sağlama yaklaşımı. Etkin öğrenme sürecinde öğrenciler karar verme, sorumluluk alma ve özellikle öğren
Bağlılaşma Katsayısı: 1. İki gözlem dizisi arasındaki ilişki gücünü gösteren ölçü.
2. İki değişken arasındaki bağıntı ölçüsü.
Beden Eğitimi: 1. Cimnastik, oyun ve spor gibi eğitici bütün beden alıştırmalarını kapsayan genel kavram.
2. Öğrencilerin bedensel gelişimi için zorunlu devinim g
Bireyselleştirme: Bir kimseyi başkalarından ayıran özelliklerin, öğrenme ve olgunlaşma süreci içinde geliştirilmesi.
Çoklu Zeka Kuramı: Bilişsel bilim, gelişimsel psikoloji ve nörobilimden yararlanarak her bireyin zeka düzeyinin özerk güçler ya da yetenekler tarafından oluşturulduğunu