Göç Nedir? Göç Hakkında Kısaca Bilgi

Göç Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Göç:
Ekonomik, toplumsal, siyasi sebeplerle bireylerin veya toplulukların bir ülkeden başka bir ülkeye, bir yerleşim yerinden başka bir yerleşim yerine gitme işi, taşınma. Yer değiştirmeler ülke içinde olursa iç göç ; ülke dışına olursa dış göç denir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Göç:
1- Nüfusun geçici veya sürekli olarak yer değiştirmesidir. Göçler, hızlı nüfus artışının doğal bir sonucudur. Bir bölgedeki nüfusun, artmasında veya azalmasında göçlerin büyük etkisi vardır.

2- Çalışmak ve daha iyi yaşam olanakları bulmak amacıyla, insanların oturdukları yeri bırakıp başka yörelere giderek oraya kesin ya da geçici olarak yerleşmeleridir.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Göç:
Fizikî veya coğrafî hareketlilik. Bir yerleşim biriminden, bir siyasî sınırı olan toprak parçasından başka bir yerleşim yerine doğru, fert, grup veya kitle hâlinde gerçekleşen bir hareket.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Kümbet: 1. Selçuk mimarlığında türbe üstlerine konan piramit biçimli çatı; bu türlü çatısı olan türbe. 2. Kubbe, Koni, piramit biçiminde damı olan, yuvarla

Kavim: Aralarında töre, dil ve kültür ortaklığı bulunan, boy ve soy bakımından da birbirine bağlı insan topluluğu, budun.

Burun: Kara parçalarının denize doğru uzanmış bölümlerdir.(Sinop -İnce burun)

Hidroelektrik Enerji: Sudan elde edilen enerji türü.

Kutsal: Tapınılacak ya da yolunda can verilecek derecede sevilen.

Şose: Genellikle taş kırıkları üzerine kum döşenip silindir geçilerek yapılan yol.