Görenek Nedir? Görenek Hakkında Kısaca Bilgi

Görenek Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Görenek:
En sade tanımıyla bir şeyi görüle geldiği gibi yapma alışkanlığı olan görenek, öteki sosyal alışkanlık gibi gerekli ve uygun görülenleri kapsar. Ama bunların mutlaka yerine getirilmesini istemez. Göreneğin örfe, âdet, geleneğe bakarak yaptırım gücü daha zayıftır. Misafire kahve ikram etme, sağ elle yemek yeme gibi.

 

Tarih Terimi Olarak Görenek:
Bir şeyi, başka türlüsünü, daha kolayını, daha işe yararını, ya da yararlısını düşünmeksizin, atalardan dedelerden görülegeldiği gibi yapma alışkanlığına denir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Görenek:
Bir şeyi eskiden beri görüldüğü gibi yapma alışkanlığı, âdet, alışkı.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Görenek:
Toplum davranışını düzenleyen, fakat uyulması için herhangi güçlü bir yaptırımı bulunmayan kurallar bütünü.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Görenek:
Bir şeyi eskiden beri görüldüğü gibi yapma alışkanlığı, âdet, alışkı.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Sendrom: 1. Belirti. 2. Sıkıntı.

Dirlik: Osmanlı Devletinde hizmet karşılığında verilen topraklara dirlik denirdi. "Kendisine dirlik verilen kişi toprağın ekilip biçilmesinden sorumludur."

Anıt Mezar: Tarihî değeri olan kişilerin mezarı olarak yapılan anıt değerindeki yapı, mozole.

Merkezi Otorite: Devletin merkez kuvvetindeki hangi kişi veya kurumsa bu kişi veya kurumun siyasi yaptırım gücü...Osmanlı Devleti'nde padişahın gücü. Türkiye'de cumhur

İdare: Genel anlamda yönetim. Belli bir amacın gerçekleştirilme- si için kurulan örgü veya bir amaca ulaşmak için yürütülen planlı insan faaliyetidir.

Ansiklopedi: Çeşitli konularda belirli bir yönteme göre düzenlenen, bilim, sanat gibi uğraş dallarının tüm bilgilerini ayrıntılı olarak bir arada bulunduran ve gen