Görüş Alanı Nedir? Görüş Alanı Hakkında Kısaca Bilgi

Görüş Alanı Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Görüş Alanı:
Kamera ve tarayıcıların nesne uzayında kapattıkları alanın büyüklüğünü tanımlamada kullanılan, izdüşüm merkezinde ölçülen, en uçtaki izdüşüm ışınları arasında kalan açı, görüş açısı.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Görüş Alanı:
Teleskop ile görülebilecek gökyüzü parçasına gerçek görüş alanı denir. Bu açısal alan yay derecesi cinsinden ölçülür. Formülü : Teleskobun gücü / Gözmerceğinin görüş alanı (derece) dir.

 

Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri:

Derinlik Algılaması: Doğal görüşle, ya da doğal görüşe benzetilerek oluşturulan fotoğraf çiftleri ile, gözlemciye olan uzaklık farklarının ayırt edilebilmesi.

Sensör: Nesneler ve fiziksel olaylar hakkında bilgi toplamak için kullanılan fotoğraf vb. kayıt yapan cihaz, kamera, tarayıcı vb. donanım, algılayıcı.

Uçuş Yüksekliği: Hava fotoğraflarının çekimi sırasında uçağın denizden ya da üzerinde uçulan arazinin ortalama yüksekliğinden olan yüksekliği.

UTM Projeksiyonu Koordinatları: Gauss-Krüger projeksiyonunun evrenselleştirilmiş biçimi; meridyen dışında bir ölçek katsayısı olan 180 derece meridyenden başlayarak 6 derece boylam a

Zamansal Çözünürlük: Uzaktan algılama sistemlerinin aynı yeryüzü parçasını ne kadar sıklıkla görüntüleyebileceğini gösteren nicelik, tekrar aynı yeri görüntüleyebilme yete

Aktif Algılayıcı: Elektromagnetik enerji gönderen, nesne düzeyinden geriye yansımaları kaydederek görüntü oluşturan algılayıcı türü, aktif algılayıcı sistem.