Görüş Alanı Nedir? Görüş Alanı Hakkında Kısaca Bilgi

Görüş Alanı Terimi Hakkında Bilgiler

Haritacılık (Kartografya) Terimi Olarak Görüş Alanı:
Kamera ve tarayıcıların nesne uzayında kapattıkları alanın büyüklüğünü tanımlamada kullanılan, izdüşüm merkezinde ölçülen, en uçtaki izdüşüm ışınları arasında kalan açı, görüş açısı.

 

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Görüş Alanı:
Teleskop ile görülebilecek gökyüzü parçasına gerçek görüş alanı denir. Bu açısal alan yay derecesi cinsinden ölçülür. Formülü : Teleskobun gücü / Gözmerceğinin görüş alanı (derece) dir.

 

Benzer Haritacılık (Kartografya) Terimleri:

Sensör: Nesneler ve fiziksel olaylar hakkında bilgi toplamak için kullanılan fotoğraf vb. kayıt yapan cihaz, kamera, tarayıcı vb. donanım, algılayıcı.

Toplamalı Renkler Sistemi: Tüm renklerin üç ana rengi olan kırmızı, yeşil ve mavinin değişik oranlardaki karışımı ile elde edilmesine dayanan, televizyon ve bilgisayar ekranları

Üçboyutlu Görme: Fotoğraf ya da görüntü çiftleri ile oluşturulmuş modellerde derinliklerin algılanması olayı ve yeteneği, stereoskopik görme.

Aktif Algılayıcı Sistem: Elektromagnetik enerji gönderen, nesne düzeyinden geriye yansımaları kaydederek görüntü oluşturan algılayıcı türü.

Düzensiz Üçgen Ağı: Yükseklik gibi süreklilik gösteren noktasal verilerin üçgen ağları biçiminde oluşturulmuş veri yapısı.

Yer Gösterme: Kadastro ya da parselasyon planlarında olan ve arazide olmayan parsel köşe noktalarının arazide işaretlenmesi, aplikasyon.