Grafik Terimi Hakkında Bilgiler
Bir olayın, niceliğin çeşitli durumlarını göstermeye veya birkaç şey arasında karşılaştırma yapmaya yarayan çizgilerden oluşmuş şekil.
1- İstatistik çalışmalarında elde edilen bilgiler, ilk bakışta anlaşılabilmesi için, resim, şekil veya çizgilerle gösterilir. Sayılar veya çokluklar arasındaki bağıntıyı gösteren bu şekillere grafik denir.
2-Bir bağıntının tüm elemanlarının analitik düzlemde işaretlenmesiyle oluşan noktalar kümesi.
3- Bir fonksiyonun (x,f(x)) noktalar kümesinin koordinat sisteminde işaretlenmesi ile oluşan noktaların bileşim kümesi.
İletişim; kelimelere bağımlı kalmaktansa değişik şekiller, boyutlar ve renkler kullanılarak zenginleştirilmektedir. Multimedya grafik kavramının içinde tanıdığımız iki unsur bulunur. Bunlardan birincisi fotoğraf, ikincisi resimdir. Bu iki unsur multimedyaya anlaşılırlık ve görsel zevk katarlar. Yerinde kullanılan nitelikli bir grafik, yazı veya sözle verilebilecek mesajlar taşıyabilir.
Bir anlatım ya da karşılaştırmayı, görsel algılardan yararlanarak yapmak üzere çizgilerden oluşturulmuş şekil.
1. Bir olayın çeşitli durumlarını göstermeye ya da birkaç şey arasında karşılaştırma yapmaya yarayan çizgilerden oluşmuş şekil.
2. Biçim, desen veya çizgilerle gösterme.
Benzer Türkçe-Dil Bilgisi Terimleri:
Gizli Özne: 1. Yüklemin sonundaki kişi eklerine bakarak ben, sen, o; biz, siz, onlar biçimde yanıt alınıyorsa buna gizli özne denir.
2. Edilgen fiillerle kurul
Açılım: Bir kısaltmanın açık yazılışı.
Bağlama Zamiri: İsim tamlamalarında tamlayan durumundaki isimlerin ve zamirlerin sonuna gelerek ismin yerini tutan -ki ekine ilgi(bağlama) zamiri denir.
Bandrol: 1. Satılan ürünün kontrollü olduğunu belirten, vergi alındığını gösteren etiket.
2. Açıldığını yada kullanıldığını gösteren etiket ya da şerit.
Tümleç: Cümlede yüklemin anlamını yer, zaman, neden, durum, araç gibi çeşitli yönlerden tamamlayan sözcüklere tümleç denir. Tümleçler yüklemle olan ilgilerine
Eylemden Türemiş Ad: Eylem kök veya gövdesine eylemden ad yapan eklerin getirilmesiyle yapılan ad.