Gübre Nedir? Gübre Hakkında Kısaca Bilgi

Gübre Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Gübre:
1- Tarımda faydalanılan araziye, toprağın verim gücünü yükseltmek ve ürün miktarını artırmak için atılan, bitkilere besin maddeleri sağlayan organik ve kimyasal maddeler.

2- Toprağa serpilerek veya içine karıştırılarak destekleyebileceği bitki gelişimini arttıran doğal ve sentetik olarak elde edilen her tür madde, tezek ve nitrojen, fosfor ve potasyum içeren bileşimler. Sentetik gübreler toprağın verimini oldukça arttırmaktadır ancak yüksek üretim enerjisi gerektirmektedirler çünkü nitrojeni amonyum içerisinde sabitlemek için fosil yakıtlardaki hidrojene ihtiyaç duymaktadırlar.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Gübre:
Verimini arttırmak için toprağa dökülen her türlü hayvan dışkısı,kimyasal veya bitkisel madde.

 

Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri:

Cosmodur: Yazlık, erkenci, beyaz kılçıklı, dane rengi amber, makarnalık kalitesi iyi, 1000 tane ağırlığı 35.09 gr. makarnalık buğday çeşidi.

Duran Varlık: Normal şartlar altında bir yıl içinde elden çıkarılması düşünülmeyen veya yararları bir yılda tükenmeyecek olan varlıklar.

Kamışa Kalkma: Hububatların kardeşlenmeden sonraki gelişme evresi.

Compadora: İtalyan orijinli, ekmeklik kalitesi orta, ekmeklik kırmızı yarı sert buğday çeşidi.

Başkalaşım: Böcekler larva evresinden ergin evresine geçebilmek için birtakım değişikliklere uğrarlar, bu duruma başkalaşım denir.

Açık ve Kapalı Çuval Sondası: Çuvalları değişik yerlerinden (alt, orta ve üst) delmek suretiyle primer numuneleri almada kullanılan sonda.