Hac Terimi Hakkında Bilgiler
Müslümanlığın beş şartından biri olan, Müslümanlarca zilhicce ayında Mekkede yapılan Kabe'yi ziyaret ve tavaf törenidir. Genelde tek tanrılı dinlerde, kutsal olarak kabul edilen yerler belli zamanlarda bu dinlere inananlar tarafından benzer şekillerde ziyaret edilir.
Sözlükte; saygı duyulan büyük ve önemli bir şeye yönelmek, ziyaret etmek, bir yere gidip gelmek, delil getirmek suretiyle ile galip gelmek anlamlarına gelen "hac" kelimesi bir fıkıh terimi olarak; Mekke'de bulunan Allah'ın evi olan Kabe'yi ve civarındaki kutsal olan özel yerleri, belirli vakti içinde, usulüne uygun olarak ziyaret etmek demektir. İslam'ın beş şartından biridir. Hac yapanlara hacı denir. Parası olan ve gücü yetenlerin ömürlerinde bir defa hac yapmaları farzdır.
İslam'ın beş şartından biri olan, Müslümanlarca zilhicce ayında Mekke'de yapılan Kâbe'yi ziyaret ve tavaf töreni.
Bir cep telefonunun işitme cihazı uyumlu (Hearing Aid Compatible) olduğunu gösterir.
Sözlükte; saygı duyulan büyük ve önemli bir şeye yönelmek,ziyaret etmek, bir yere gidip gelmek, delil getirmek suretiyle ile galip gelmek anlamlarına gelen "hac" kelimesi bir fıkıh terimi olarak; belirlenmiş zaman içinde Kâ'be, Arafat, Müzdelife ve Mina'da belli dînî görevleri yerine getirmek suretiyle yapılan ibadet demektir.
Benzer Tarih Terimleri:
Taç: Hükümdarların hükümdarlık belirtisi olarak başlarına koydukları değerli maden ve mücevherlerden yapılan süslü başlık.
İstiklâl: Bağımsızlık.
Alay: Onluk kuruluş düzenini benimseyen bir çok orduda; mangalar takımları, takımlar bölükleri, bölükler taburları ve taburlar alayları oluşturur. Destek kı
Müderris: 1. Medreselerde (üniversitelerde) en yüksek rütbeli öğretim üyesi. (Bugünkü ordinaryüs profesör gibi)
2. Medresede ya da camide ders veren kimse.
Selatin Cami: Padişahlar, şehzadeler, sultanlar tarafından yaptırılan camilere verilen ad.
Atabeylik: Hükümdar çocukları, askerlik, siyaset ve devlet yönetiminde tecrübe kazansınlar diye sancaklara atabey denilen eğitimci valiler ile birlikte gönderili