Harç Nedir? Harç Hakkında Kısaca Bilgi

Harç Terimi Hakkında Bilgiler

Ziraat (Tarım) Terimi Olarak Harç:
Harcanan para. Bir çeşit vergi

 

Üniversite Terimi Olarak Harç:
Yükseköğrenim öğrencilerinin okudukları programa göre, her yıl yeniden belirlenen eğitime katkı paylarıdır. Harç miktarları Bakanlar Kurulu tarafından her yıl eğitim maliyetlerine göre yeniden belirlenir. Bir süre önce yapılan bir değişiklikle, İkinci öğretimler dışındaki normal öğretim programlarında harçlar kaldırılmıştır. Bu konu ile ilgili bilgilere tercih klavuzlarından ulaşılabilir.

 

Mutfak - Yemek Terimi Olarak Harç:
Garnitür, sos, iç veya pişirme suyu olarak ayrı bir kapta hazırlanıp yemeğin üzerine veya içine karıştırılan malzeme.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Harç:
Kargir duvarlar ile iç ve dış sıvaların yapımında kullanılan ve mineral esaslı bir bağlayıcı, harç kumu, su ve gerektiğinde ilave edilen katkı maddelerinin uygun oranlardaki karışımları ile oluşturulan bir yapı malzemesi.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Harç:
Resmi işlerde devlet veznesine ödenen para.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Harç:
Giysilere süs için dikilen hazır şerit.

 

Hukuk Terimi Olarak Harç:
Resmi bir muamele başvurusu yapılırken ödenmesi gereken yasal meblağ.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Harç:
Yapıda tuğla ve taşları birbirine bağlamak ve kagir duvar ile tavanları sıvamak için kullanılan, kum, kireç, çimentoyu su ile karıştırılarak yapılan hamur.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Harç:
492 sayılı Harçlar Kanununa ekli (4) tarifede belirtilen tapu işlemlerinden, verilen tapu hizmeti karşılığında alınan paradır. Günümüzde tapu harçları T.C. Ziraat Bankası ve Vakıflar Bankası tüm şubelerine yatırılabilmektedir. Harcı yatırılmadan tapu işlemi yapılamaz. Yapan memur sorumlu olur.

 

Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri:

Kuru Fasulye: Ülkemizin hemen her bölgesinde üretilen tombul, çalı, horoz, dermason, Selanik, battal, şeker ve barbunya gibi çeşitleri olan bir bakliyat türü.

Sinerjizm: Birlikte uygulandıkları zaman ayrı ayrı uygulanmalarından daha fazla biyolojik etkinlik sağlayan iki bileşiğin meydana getirdiği müşterek etkiye denir

Gediz 75: Yazlık, orta boylu, kılçıklı, tüylü beyaz başaklı, kehribar taneli, kurağa, yatmaya, kışa, pasa ve dane dökmeye dayanıklı, makarnalık kalitesi ve veri

Vinç: Ağır cisimleri veya eşyayı kaldırmak, indirmek veya aktarmak gibi hizmetlerde kullanılan sabit veya hareketli kaldırıcı alet.

Zehirlilik: Herhangi bir kimyasalın bir canlı bünyesine alınması halinde fizyolojik ve bio kimyasal düzensizlikler şeklinde gösterdikleri etkiye denir.

İş Değerlemesi: Bir kuruluşta yapılması gereken işlerin belirli ölçütler bakımından yeterlik, çaba, sorumluluk, iş koşulları faktörlerin birbirleriyle içerik ve önem