Hava Kirliliği Nedir? Hava Kirliliği Hakkında Kısaca Bilgi

Hava Kirliliği Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Hava Kirliliği:
İnsan sağlığına zarar verebilecek maddelerin atmosferde birikmesine hava kirliliği denir. Atmosferde bulunan zararlı maddeler katı tanecikler şeklinde askıda, atmosfer nemi içinde çözünmüş ya da gaz hâlinde olabilir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hava Kirliliği:
Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Hava Kirliliği:
Canlıların ve çevrenin zarar görmesine neden olacak kadar çok miktarda gazlar, kimyasallar veya organik maddelerin havada bulunması.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Hava Kirliliği:
Toz, gaz, sis, koku, duman ya da buhar gibi kirleticilerin insan, bitki ve hayvan yaşamına ya da maddi nesnelere zara verecek, yaşamdan, maddi nesnelerden rahatça yaralanmasına engel olacak miktarda ve yoğunlukta atmosferde bulunması.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Kondrosit: Kıkırdak doku hücreleri.

Santrifüj: Farklı yoğunluktaki sıvı ya da katı parçacıkların yoğunluklarına göre farklı hızlarda döndürme işlemi ile bir birinden ayrılmasının sağlanması.

Histon Protein: Kromozomların yapısında bulunur. DNA molekülü histon proteinlerinin üzerine sarılıp paketlenerek kromozomları oluşturur.

Transkripsiyon(yazılma): DNA ipliklerinin birinden genetik bilgilerin yeni sentezlenen mRNA'ya aktarımı.

Asetilkolin: Organik bir baz olan kolinin asetik asitle esteridir. Normal olarak sinir uçlarından salgılanan bir tür nörotransmitter madde. Sinir impulsunun sinaps

Tam Çiçek: Bazı bitkilerin çiçekleri çanak yaprak, taç yaprak, erkek ve dişi organ gibi tüm yapılara sahip ise tam çiçek (erselik) adını alır. Örnek: Kiraz, elma