Hükümet Nedir? Hükümet Hakkında Kısaca Bilgi

Hükümet Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Hükümet:
Bir ülkenin siyasetini belirleyen ve bu siyasete göre devlete yön veren kuruldur. Meşru hükümetler ulusal iradeyle onaylanan (meclisten güven oyu alan) hükümetlerdir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Hükümet:
Parlamento tarafından onaylanan ve yürütme işlevini gören organ hükümettir. Yani hükümet, devletin kullandığı yasama, yürütme, yargı yetkilerinden yürütme yetkisini kullanan organdır.

Demokrasilerde hükümet, başbakan ve bakanlar kurulundan oluşur ve yaptıkları çalışmalar parlamento tarafından denetlenir.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Hükümet:
Bir devletin yürütme kurumu.

 

Parlamento (TBMM) Terimi Olarak Hükümet:
Anayasa’ya göre Cumhurbaşkanının atadığı bir Başbakanca TBMM üyeleri ya da üye olmasa da milletvekili seçilme yeterliğine sahip olanlar arasından belirlenen ve Cumhurbaşkanınca atanan bakanlardan oluşan, devletin her alandaki siyasetini belirleyip uygulamakla görevli en üst yürütme kuruludur.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Menhir: Cilalı Taş Devri'nden kalma, belli bir sayı ve düzenekte dik olarak yerleştirilmiş taş anıtlardır.

Tasnif: Araştırmaya yönelik toplanan tarihi belge ve bilgilerin yere, zamana ve konuya göre sınıflandırılmasıdır.

Patrona Halil İsyanı: Lale Devri'nde Avrupa tarzında yapılan ve Nevşehirli Damat İbrahim Paşa'nın kişiliği ile özdeşleştirilen ıslahatlar, ulemadan ve yeniçerilerden bir ta

Bürokrat: Devlet dairesinde çalışan üst düzey görevli.

Asya Hunları: Asya Hun Devleti, tarihte bilinen ilk Türk devletidir ve Orta Asya'da yaşayan Türk boylarını bir araya getirerek, siyasi birliği sağlamıştır. Kuruluşu

Post: Tarikatlarda şeyhlik makamı.