Humus Terimi Hakkında Bilgiler
Toprak üzerindeki ve içindeki organik atıkların ayrışması sonucu oluşan kütle. Toprağa kahverengi ya da siyah rengi veren çürümüş bitki dokularındaki koyu renkli maddedir.
1- Bitkilerin çürümesiyle oluşan koyu renkte organik toprak.
2- Bitki ve hayvan artığı yönünden zengin toprakların üst tabakası.
Beşte bir; özel yerlerde masraf edilmesi gereken yedi şeyin (kazanç, maden, define...) beşte biri.
1- Bitkisel kalıntıların çürüyerek parçalanmaları sonucunda oluşmuş ve toprağın su tutmasına yardım eden organik maddedir.
2- Toprağın üstünde ve içinde çürümeye, kokmaya uğramış bitki döküntülülerinden meydana gelen esmer renkteki madde.
Nohut püresi.
Toprağa katılan bitkisel ve hayvansal kökenli organik maddelerin, toprakta parçalanmasından sonra geride kalan az veya çok ayrışmaya dayanıklı organik maddelerdir.
Benzer Biyoloji Terimleri:
Takım: Canlıların sınıflandırılmasında kullanılan, familya ve sınıf arasındak bulunan, yakın benzerlik gösteren organizmaların meydana getirdiği taksonomik b
Gonozom: Canlının eşeyinin nasıl olacağı çoğunlukla kromozomlarla ve kromozomlar üzerindeki genlerle belirlenir. Canlıların eşeyinin belirlenmesinde görevli ol
Özüt: 1-Bir maddenin herhangi bir yolla elde edilmiş özü.
2-Bir doku örneğinin parçalanmış hali.
Lipaz: 1. Pankreas özsuyu içerisinde bulunan yağ moleküllerini yağ asitleri ve gliserole parçalayan, yağ sindiriminde rol oynayan sindirim enzimi.
2. Lipi
Verimlilik: Birim zamanda meydana getirilen yavru sayısı ile ölçülen, bir bireyin ya da populasyonun üreme kapasitesi. Fertilite.
Oosfer: Yumurta hücresi, dişi gamet.