İdeoloji Terimi Hakkında Bilgiler
1- Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.
2- Belli bir toplumdan en genel olarak toplumlara kadar uzanan bölümdeki tüm yapılar hakkında birbiriyle tümüyle tutarlı bilgi ve inançlardan oluşan düşünce sistemi.
Düşünbilimsel, toplumsal ya da siyasal bir öğreti oluşturan, ülkü olarak da benimsenebilen, kişi ve kurumların davranışlarına yön veren düşünceler bütünüdür.
Siyasal veya toplumsal öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.
Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dini, moral, estetik düşünceler bütünü.
Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükûmetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî ve estetik düşünceler bütünü.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:
Bilişsel Süreç: Organizmanın bir nesne ya da olayın varlığına ilişkin bilgi edinme ya da bilinçli hâle gelme süreci.
Üst Yapı: Toplumun yaşantısından doğan tüm kültürel ve manevi özellikler.
Mutlak Eşik: Algılanabilen en az uyarıcı miktarı. Alt duyum eşiği.
Ütopya: 1- Ütopya: Nesnel ve toplumsal yasalardan değil de, özgürlük-eşitlik-adalet gibi soyut ilkelerden hareket ederek türetilen ve gerçekleşmesi mümkün gör
Ruhçu görüş (spiritüalizm): Tinselcilik. Bütün gerçekliğin özünün ruh olduğunu ve maddi olanın yalnızca ruhsal gerçekliğin bir görünüşü olduğunu ya da salt bir tasarım olduğunu i
Denek: Deneylerde kullanılan canlı.