İdeoloji Terimi Hakkında Bilgiler
Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dini, moral, estetik düşünceler bütünü.
Düşünbilimsel, toplumsal ya da siyasal bir öğreti oluşturan, ülkü olarak da benimsenebilen, kişi ve kurumların davranışlarına yön veren düşünceler bütünüdür.
1- Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.
2- Belli bir toplumdan en genel olarak toplumlara kadar uzanan bölümdeki tüm yapılar hakkında birbiriyle tümüyle tutarlı bilgi ve inançlardan oluşan düşünce sistemi.
Siyasal veya toplumsal öğreti oluşturan, bir hükümetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî, moral, estetik düşünceler bütünü.
Siyasal veya toplumsal bir öğreti oluşturan, bir hükûmetin, bir partinin, bir grubun davranışlarına yön veren politik, hukuki, bilimsel, felsefi, dinî ve estetik düşünceler bütünü.
Benzer İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimleri:
Evrensel: Bütün insanlığı ilgilendiren, Âlemşümul.
Mütekabil: Karşılıklı.
Salt Çoğunluk: Mecliste toplam üyenin yansından bir fazlası oy toplamı.
Dikte: Bir başkasına o anda söyleyerek yazdırma, yazdırım.
Atlantik: Atlas Okyanusu.
Avaze: Kökeni Farsça olan ve bağırma, yüksek, ün, şöhret, nam anlamlarına gelen söz.