İlkbahar Noktası Nedir? İlkbahar Noktası Hakkında Kısaca Bilgi

İlkbahar Noktası Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak İlkbahar Noktası:
1- Güneş'in görünen yıllık deviniminde gök eşleği ile tutulumun kesim noktalarından biri. (Güneş yaklaşık olarak 21 Mart'ta bu noktaya gelir.)

2- Gök ekvatoru ile ekliptiğin kesim noktalarından biri. Güneş görünür hareketinde yaklaşık 21 Mart'ta bu noktaya gelir. İlkbahar noktası Balıklar burcunda yer alır.

 

Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri:

Albedo: Bir gökcisminin, Güneş ışığını yansıtma oranı.

Dondurulmuş Gıdalar: Dondurulmuş gıdalar, yiyeceklerin ağırlığını azaltıp ömrünü uzatan dondurma teknikleri sayesinde ortaya çıkmıştır. (NASA tarafından geliştirilmiştir.)

Açık Yıldız Kümesi: Gökada disklerinde yer alan, aynı bulutsudan oluşan, yaş olarak genç ve parlak yüzlerce yıldızdan oluşan yıldız toplulukları.

Renk Ölçeği: Bir yıldızın iki farklı dalgaboyunda ölçülen parlaklıklarının farkı. Bu fark yıldızın renginin ve sıcaklığının ölçüsüdür.

Küçük Gezegen (Asteroit): Bilinen dokuz büyük gezegene göre çok daha küçük olan (en büyüğünün çapı 770 km), Güneş çevresinde dolanan gökcisimlerinden her biri.

Gök Ada: Milyonlarca yıldızdan yıldız kümelerinden, bulutsu ve gaz bulutlarından oluşmuş, Samanyolu gibi bağımsız uzay adası.