İncil Nedir? İncil Hakkında Kısaca Bilgi

İncil Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak İncil:
Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği kutsal kitabın Kuran-ı Kerim'deki ismi İncil'dir. İncil, kelime olarak iyi haber, müjde anlamına gelir. Tıpkı Kur'an-ı Kerim gibi İncil de İsa peygambere vahiy ile indirilmiştir. Ama günümüzdeki İncil, Allah'ın Hazreti İsa'ya gönderdiği İncil değildir. İnsanların yazdığı, içinde doğru olan ya da olmayan birçok bilginin, kulaktan kulağa aktarılmış hikâyelerin, çeşitli görüşlerin bulunduğu bir kitaptır.

 

Tarih Terimi Olarak İncil:
İsa Peygamber'e indirilen, "Yeni Ahit" olarak da bilinen, Matta, Markos, Luka ve Yuhanna adlı azizler tarafından ayrı ayrı derlenip düzenlenen, içinde Hz. İsa'nın yaşamı, yasa ve öğretisi bulunan kutsal kitaptır. Sözlük anlamı "muci-ze"dir. İlk İncil Yunanca olup, Latince olanları yaygındır.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Cenabet: Cünüp olma hâli, insandan meni çıktıktan veya cinsel ilişkide bulunduktan sonraki hâl.

İsmet: Peygamberlerin günah işlememeleri, günahtan korunmuş olmalarıdır. Günahsızlık, temizlik, korunmuşluk.

Kıdem: Allah'ın Kıdem Sıfatı: Yüce Allah'ın varlığının evveli ve başlangıcının olmaması demektir. O, ezelidir; O'nun var olmadığı bir an bile düşünülemez. Va

İcazet: İzin, diploma, şehâdetnâme. Çeşitli ilimlerde üstâdın (hocanın) talebesine, yetiştiğine dâir verdiği belge, diploma.

Safa: Hac ve umrede say ibadetinin başladığı Kâbe'nin doğu tarafındaki küçük tepe. Hac ve umre yaparken karşılıklı iki tepe olan Safa ile Merve arasında yür

Korku Namazı: Savaş ve benzeri hâllerde özel bir şekilde kılınan günlük namaz.