İtiraz Nedir? İtiraz Hakkında Kısaca Bilgi

İtiraz Terimi Hakkında Bilgiler

Reklamcılık Terimi Olarak İtiraz:
Potansiyel bir müşterinin ürüne sahip olma isteğine direnmesi.

 

Hukuk Terimi Olarak İtiraz:
Yapılan bir hukuki işleme veya verilen bir karara karşı; kanunun gösterdiği şekilde ikinci bir kez inceleme istemi. Karşı çıkış; takışma; karşı koyma.

 

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak İtiraz:
Bir şeyin sonucunu kabul etmemek, başka türlü yapılmasını istemek.

Kadastro tespitine itiraz: Kadastro tutanaklarında belirtilen hususlara bu tutanaklar askı ilanına çıkarılıncaya kadar kadastro komisyonuna itiraz edilebilir. İtirazın mutlaka bir belgeye dayalı olması gerekir.

Red kararına itiraz: Tapu sicil müdürlüklerince mevzuata aykırı görülen talepler yazılı bir kararla reddedilir. Bu redde karşı 30 günlük süre içerisinde müdürlüğün bağlı bulunduğu Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğüne itiraz edilebilir. Bu karara karşı da Genel Müdürlüğe itiraz edilebilir.

 

Benzer Reklamcılık Terimleri:

Kiraz toplama: Satışın yapıldığı yere gelerek sadece çok büyük indirim ile satılan ürünü satın alan müşteriler.

Net fatura fiyatı: Bütün indirimler yapıldıktan sonra ki fatura tutarı toplamı.

Proaktif strateji: Bir ürün geliştirmek için uygun fırsatları araştırmak amacıyla büyük kaynakların ayrıldığı iddialı yenilik stratejisidir.

Fiyat farklılaştırma: Bir aracının aynı ürün ve ya hizmeti farklı müşterilere farklı fiyatlarla satmasıdır ki yasal ve etik bir davranış değildir.

Tüketici kabul süreci: Müşterinin ihtiyacının farkına vararak, bu konuda bilgi edinme, değerlendirme yapma ve mümkünse deneme sonucu kabul veya ret safhasıdır.

Elektronik data değişimi: Ürünün üretim ve satışını yapanlar arasında iş evraklarının ve belgelerin elektronik ortamda değişimi.