Jeoloji Terimi Hakkında Bilgiler
1- Yer Bilimi, jeoloji Yunanca Geo (Yer ) ve Logos (Bilim) kelimelerinin birleşiminden meydana gelir ve Yerbilimi anlamına gelir. Jeoloji yerküresinin güneş sistemi içerisindeki durumundan onun fiziksel ve kimyasal özelliklerine, oluşumundan bu yana geçirdiği değişikliklere, üzerinde yaşayan canlıların evrimine kadar geniş bir kapsama sahiptir.
2- Dünyanın katı maddesinin, içeriğini, yapısını, fiziksel özelliklerini, tarihini ve onu şekillendiren süreçleri inceleyen bilim dalıdır.
3- Yerin oluşumunu, yapısını, yer kabuğunun gelişim evrelerini ve yer hareketlerini inceleyen bilim dalı.
Yer Bilimi
Yer yapısını inceleyen bilim, yer bilimi.
Dünyanın fiziksel yapısı, faaliyeti ve tarihi ile uğraşan bilim dalı.
Yerkabuğunu oluşturan kayaç ve katmanların yapısını ve evrimini inceleyen bilim dalı.
Yerbilimi, jeoloji Yunanca Geo (Yer) ve Logos (Bilim) kelimelerinin birleşiminden meydana gelir ve Yerbilimi anlamına gelir. Jeoloji yerküresinin güneş sistemi içerisindeki durumundan onun fiziksel ve kimyasal özelliklerine, oluşumundan bu yana geçirdiği değişikliklere, üzerinde yaşayan canlıların evrimine kadar geniş bir kapsama sahiptir.
Yerbilim, yer bilimi.
Benzer Coğrafya Terimleri:
Meteoroloji: Hava koşullarında meydana gelen değişmeleri, iklim türlerini araştırıp hava durumu tahminlerinde bulunan bilim dalı, hava bilgisi.
Şelale: Çağlayan. Akarsuların yüksek bir yerden dökülüp aktıkları yer. Büyük çağlayan anlamına gelir. Dilimizde şelale karşılığı olarak çavlan, çağlak, gürlev
Şehir Nüfusu: Türkiye'de nüfusu 10.000'nin üzerinde olan yerleşmeler kent, kentlerde yaşayan nüfusa da kentsel nüfus denir.
Şev: İnişli yer, bayır. Eğik, meyilli.
Antrepo: Ticari malların belli bir süre için korunduğu yer, depo.
Yapay Liman: Yapay liman, gemi, tekne vs. gibi deniz araçlarının park yeri, gemilerin kargolarını boşaltıp yüklediği ticaret merkezi, vinç barındıran ve genellikle