Kade-i Ahire Nedir? Kade-i Ahire Hakkında Kısaca Bilgi

Kade-i Ahire Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kade-i Ahire:
Kade-i Ahire namazda son oturuştur (Farzdır). Oturup bir daha kalkmamak anlamına gelmez. Son oturuş namazların son rekâtında selam vermeden önce ettehıyatu duasını okuyacak kadar oturmaya denir ve namazının geçerli olabilmesi için önemli bir şarttır. Kade-i ahirede duaları okuduktan sonra selam verilir ve namazdan çıkılır.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Ümmi: Okuma yazma bilmeyen, Hz. Peygamberin bir vasfı.

Seferi (Yolcu): En az 90 km. uzağa giden ve orada en fazla 15 gün kalmaya niyetlenen kimse, yolcular 4 rekatlı farz namazları iki rekat olarak kılarlar, Cuma ve bayra

Kavim: Aralarında töre, dil ve kültür ortaklığı bulunan, boy ve soy bakımından da birbirine bağlı insan topluluğu, halk, millet.

Tabutulahd: Ahid sandığı, Hz. Musa'nın, savaşlarda ordunun önünde bulundurduğu ve içerisinde Tevrat'a ait metinler ile On Emir'in bulunduğu sandık.

Hayır: 1-Hayır, Yüce Allah'ın rızasını kazanmaya vesile olan güzel amellerdir. 2-İyilik, karşılık beklemeden yapılan yardım. 3-İyi, hayırlı, yararlı.

Âlemi Ervah (Âlemiervah): Ruhlar âlemi, insanın dünyaya gelmeden önce ve öldükten sonra ruhunun bulunduğu ve varlığı duyu organlarıyla kavranamayan âlem.