Kadir Gecesi Nedir? Kadir Gecesi Hakkında Kısaca Bilgi

Kadir Gecesi Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Kadir Gecesi:
1- Kadir gecesi, Kur'an-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı mübarek gecedir. Bu gece o kadar mübarektir ki sabaha kadar yeryüzüne akın akın melekler iner. Allah edilen duaları kabul eder, ibadetlere kat kat sevap verir, af dileyenleri affeder. Ramazan ayının her gecesini "Kadir gecesi bilip" bol bol ibadet edelim diye Peygamber Efendimiz Kadir gecesinin tam olarak hangi gece olduğunu bildirmemiştir. Bu gecenin Ramazan ayının yirmi ve otuzuncu gecelerinin arasında olduğu rivayet edilmiştir.

2- Kuran-ı Kerim'in indirilmeye başlandığı ve içinde Kadir gecesi bulunmayan 1000 aydan daha hayırlı olan mübarek gece, ülkemizde Ramazan ayının 27. gecesi olarak kabul Kadir Gecesi Ramazan ayının son 10 günü ve tek rakamlı günlerindedir.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Meş'ar-i Harâm: Mekke'de, Arafat ile Mina arasında, Müzdelife'nin sonunda Kuzeh tepesinin civarına verilen isimdir. Bu yer, saygın olması ve burada haccın şiarlarında

Âlemi Ervah (Âlemiervah): Ruhlar âlemi, insanın dünyaya gelmeden önce ve öldükten sonra ruhunun bulunduğu ve varlığı duyu organlarıyla kavranamayan âlem.

Cünüp: Kendisinden meni çıkan veya cinsel ilişkide bulunan kimse.

Muhacir: Hz. Muhammed'e uyarak Mekke'den Medine'ye göç eden müslümanlar.

Mekke: Arabistan yarımadasında Kâbe'nin bulunduğu ve Peygamber (sav)' in dünyaya geldiği kutlu şehir.

İstikbal-i Kıble: Namaz kılmaya başlamadan önce önemli olan kıblemiz Kâbe'ye dönmektir. Namazının kabul olabilmesi için kıbleye yönelmen gerekir. İşte istikbal-i kıble,