Kafkas arısı Nedir? Kafkas arısı Hakkında Kısaca Bilgi

Kafkas arısı Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Kafkas arısı:
Anavatanı Kafkasya olan gri renkli, dil uzunluğu fazla, oğul verme eğilimi düşük, sakin huylu, şaşırma, yağmacılık ve arısakızı (propolis) toplama eğilimi yüksek önemli bir arı ırkı. (Apis mellifera caucasica)

 

Benzer Arıcılık Terimleri:

Bal midesi: İşçi arıların nektar, bal, su, şeker şurubu gibi sıvı gıdaları depolayıp kovana getirdikleri, yemek borusu ile ön mideleri arasında bulunan kese.

Yalancı ana: Arı kolonisinde ana arı ve yavrunun olmadığı durumda, arı sütü ile beslenerek yumurtalıkları gelişen ve dölsüz yumurtlayan işçi arılar.

Arı felci (Paraliz): Erişkin arılarda yaz aylarında sık rastlanan arı felci hastalığına neden olduğu bildirilen 3 RNA virüsü bulunmaktadır. Bunlar kronik arı felç virüsü,

Dölsüz ana arı: Henüz çiftleşmemiş ya da yapay tohumlama uygulanmamış bakire ana arı.

Oğul (doğal): Yeni bir arı ailesi oluşturmak üzere kovandaki ergin arıların yaklaşık yarısının bir veya birkaç ana arıyla birlikte topluca kovandan ayrılması.

Ana arı kokusu (Ana arı feromonu): Ana arıların başlarında bulunan mandibular bezlerinden salgıladıkları ve işçi arıların yumurtalıklarının gelişmesini ve kolonide yeni bir ana arı yeti