Kalıtım Terimi Hakkında Bilgiler
Çevre etkileriyle köklü olarak değiştirilemediğine inanılan özelliklerin, döllenme sırasında dişi ve erkeğin kromozomları yoluyla bir kuşaktan ötekine geçmesi, soya çekim, irsiyet, veraset.
1- Çevre etkileriyle kalıcı olarak değiştirilemeyen özelliklerin, döllenme sırasında, dişi ve erkeğin kromozomları yoluyla bir kuşaktan ötekine geçmesi, soya çekim.
2- Canlının genetik şifresinin kendisinden sonra gelen nesle/yavrulara aktarılması.
1. Ana ve baba karakterlerin döllere geçişini, bu karakterlerin meydana gelen döllerde benzerlik ve farklılıklarını inceleyen bilim dalıdır. Genetik olarak da adlandırılır.
2. Canlının genetik şifresinin kendisinden sonra gelen nesle/yavrulara aktarılması.
Çevre etkileriyle köklü biçimde değiştirilemediğine inanılan özelliklerin, döllenme sırasında dişi ve erkeğin kromozomları yoluyla nesilden nesile geçmesi.
Çevre etkileriyle köklü olarak değiştirilemeyen özelliklerin, döllenme sırasında, dişi ve erkeğin kromozomları aracılığıyla bir kuşaktan ötekine geçmesi, soya çekim, irs, irsiyet, veraset.
Canlının genetik şifresinin kendisinden sonra gelen nesle aktarılması.
Çevre etkileriyle kalıcı olarak değiştirilemeyen deri rengi, göz rengi, saç tipi gibi. özelliklerin bir kuşaktan bir sonraki kuşağa aktarımına kalıtım adı verilir.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:
Esenlik: Sağlık, afiyet, sıhhat, selamet, hastalık karşıtı.
Çok Ulusluluk: Birden fazla farklı ulusun bir arada bulunması anlamına gelir. Örneğin Osmanlı Devleti çok uluslu bir devlettir.
Huzurevi: Yaşlanmış kimselerin bakımlarının yapıldığı ve barındığı kurum.
Bilinçli: Kendi gerçekleştirdiği davranış, söz, hareket, gibi etkinliğinin farkında olan, şuurlu.
Türbe: Önemli kişiler için yapılmış anıt mezar niteliğinde olan ve içinde mescit de bulunan yapıdır.
İnkılâp: 1. Toplum düzenini ve yapısını daha iyi duruma getirmek için yapılan köklü değişiklik, iyileştirme, devrim, reform.
2. Eskimiş, çağdışı kalmış bir