Kaynak Terimi Hakkında Bilgiler
Metal parçalarını ısı ile eritip birleştirme metodudur.
Yeraltı sularının kendiliğinden yeryüzüne çıktığı yere kaynak denir. Türkiye'de kaynaklara pınar, eşme, bulak ve göze gibi adlar da verilir.
1. Gelir, kazanç, sağlık vb.ni sağlayıcı öge.
2. Araştırma ve incelemede yararlanılan belge, referans.
3. Herhangi bir bilim dalında yazılmış olan yazı veya eserlerin bütünü, literatür.
Tarihi olaylar ve olgular hakkında bilgi veren her türlü yazılı, yazısız, sözlü, görsel malzemeye (bilgi, belge, ve veri) kaynak denir.
Benzer Otomobil-Araba Terimleri:
Gasoline Direct Injection (GDI): Tıpkı dizel motorlarda olduğu gibi yakıtın, yanma odalarına yüksek basınçlı pompalar (enjektörler) aracılığıyla püskürtülmesi prensibiyle çalışan benz
Atmosferik Motor: Hava filtresi ile dışarıdan çekilen oksijen emme manifoltu ve bağlı olduğu silindir kapağının emme kanalına gönderilir.
Yanma hücresinin üst kısmın
Lehimleme: Metal parçalarını lehim, temizleyici ve ısı ile birleştirme işlemidir.
Yakıt sistemi: Otomobilde motorun silindirlerine yanabilecek şekilde buharlaşmış yakıtla, hava karışımı gönderen sistemdir. Yakıt sisteminde yakıt deposu,yakıt borul
Regülatör: Elektrik sisteminde dinamonun çıkış voltajını ve akımını kontrol ederek, dış devreyi aşırı voltajdan ve dinamoyu aşırı akımdan koruyan düzendir.
Krank mili: Biyellerin bağlanması için kollu yapılarak, biyellerin doğrusal hareketini dairesel harekete çeviren bir mildir.