Kemer Nedir? Kemer Hakkında Kısaca Bilgi

Kemer Terimi Hakkında Bilgiler

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Kemer:
1. İki sütun veya iki ayak arasındaki bir açmanın üstünü örtmek için, uçları bu sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan, ahşap, maden ya da kagir yapı parçası.
2. Yay şeklinde çerçeve.
3. Dairesel, örgülü ara taşıyıcı ve bezeme öğesi.

 

Arkeoloji Terimi Olarak Kemer:
Dairesel, örgülü ara taşıyıcı ve bezeme öğesi. Düşey kuvvetleri eğri kuvvetlere çevirip kemer ayaklarından zemine taşıyan geçiş elemanı.

 

Moda ve Dikiş-Nakış Terimi Olarak Kemer:
1- Bele dolanarak toka ile tutturulan, kumaş, deri veya metalden yapılan bel bağı.

2- Etek, pantolon vb. giysilerin bele gelen bölümü.

 

Sanat Terimi Olarak Kemer:
1. İki sütun veya iki ayak arasındaki açıklığın üzerini örtmek için uçları sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan ahşap, maden, kâgir (taş) yapı parçasıdır.

2. İki sütun ya da ayağı birbirine üstten yarım çember, basık eğri, yonca yaprağı gibi biçimlerde bağlayan ve üzerine gelen duvar ağırlıklarını iki yanındaki ayaklara bindiren karnı dar tonoz bağlantı.

 

İnşaat Terimi Olarak Kemer:
1. İki sütun veya iki ayak arasındaki bir açmanın üstünü örtmek için, uçları bu sütun veya ayaklara oturmak üzere yay şeklinde yapılan, ahşap, maden ya da kagir yapı parçası.

2. Yay şeklinde çerçeve.

 

Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:

Su Yalıtım Örtüsü (Membranı): Çatı, temel ve zemine temas eden dış duvarlarda suyun yapı elemanına girmesini önlemek amacıyla polimer-kopolimer ve bitümlü malzemelerden üretilen su

Boya: Bir yüzey üzerinde tatbik edildiğinde, dekoratif ve koruyucu bir tabaka (film) oluşturan kimyasal bir malzeme.

Loft (Loft Daire): Şehir merkezinde bulunan genelde iş ve yaşam mekanının birleştirildiği, asma katlardan oluşan, geniş bir pencere detayına sahip olan endüstriyel yapıl

Pelüş Halı: Peluş halı tamamen akrilik elyaftan imal edilmiş bir halı çeşididir.15 cm hav yüksekliğinde kimyasal yapısı nedeniyle bakteri ve ev akarlarını barındı

Teçhizat: Donatı, donatım.

Hareketli Yük: Yapının kullanım amacına göre yapıya belirli bir süre etkiyen yük ( insanlar, eşyalar, depolanan malzemeler, vb).