Küreselleşme Terimi Hakkında Bilgiler
Ülkeler arasındaki iktisadi, siyasi, sosyal ilişkilerin yaygınlaşması ve gelişmesi, farklı toplumsal kültürlerin, inanç ve beklentilerinin daha iyi tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yoğunlaşması gibi farklı görünen ancak birbirleriyle bağlantılı olguları içermektedir.
Uluslararası düzlemde yaygınlaşmış iktisadi etkinliklerin işlevsel anlamda birbirlerine eklemlenmesi. Ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan küresel bütünleşmenin, entegrasyon ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir
Dünya üzerindeki ulusların ekonomi, politika ve iletişim bakımlarından birbirine yakınlaşması, bütünleşmeye doğru gitmesi.
Mal, hizmet ve sermayenin artan hareketliliği sonucunda dünyadaki ekonomik bütünleşmenin, toplumlar arasındaki iletişim ve etkileşimin, bunlara bağlı olarak da karşılıklı bağımlılığın artması.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:
Taba: Yan, taraf, cihet.
Sendrom: 1. Belirti.
2. Sıkıntı.
Toplumsal Araştırma: Araştırmacıların toplumsal dünya hakkında bilimsel temelli bilgi üretmek için sistematik olarak uyguladığı yöntem ve yöntembilimlerin bir toplamı.
Han: Yol üzerinde veya kasabalarda yolcuların konaklamalarına yarayan yapı.
Dizgin: Gemin uçlarına bağlanarak hayvanı yöneltmeye yarayan kayış.
Harabe: Yıkılmış veya yıkılmaya yüz tutmuş yapılara harabe denir.