Küreselleşme Nedir? Küreselleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Küreselleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Küreselleşme:
Dünya üzerindeki ulusların ekonomi, politika ve iletişim bakımlarından birbirine yakınlaşması, bütünleşmeye doğru gitmesi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Küreselleşme:
Ülkeler arasındaki iktisadi, siyasi, sosyal ilişkilerin yaygınlaşması ve gelişmesi, farklı toplumsal kültürlerin, inanç ve beklentilerinin daha iyi tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yoğunlaşması gibi farklı görünen ancak birbirleriyle bağlantılı olguları içermektedir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Küreselleşme:
Uluslararası düzlemde yaygınlaşmış iktisadi etkinliklerin işlevsel anlamda birbirlerine eklemlenmesi. Ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan küresel bütünleşmenin, entegrasyon ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Küreselleşme:
Mal, hizmet ve sermayenin artan hareketliliği sonucunda dünyadaki ekonomik bütünleşmenin, toplumlar arasındaki iletişim ve etkileşimin, bunlara bağlı olarak da karşılıklı bağımlılığın artması.

 

Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri:

Belgesiz Tesis: Turizm işletme belgesi taşımayan turizm tesisi.

Tabiat Koruma Bölgesi: Çevre kirlenmesi ve bozulmasına karşı belirli yöreleri korumak, doğal güzellikleri ve tarihi kalıntıların gelecek nesillere intikalini güvence altına

Abaft: Kıç, bir geminin arka kısmı.

Hizmet Sektörü: Ulaştırma, turizm, ticaret, haberleşme ve bankacılık gibi bir ekonomide hizmet üreten tüm kişi ve kuruluşlar.

Check-In Time: Konaklama ya da ulaşımda giriş işlemlerinin başlayacağı zaman.

Packager: Paket turlar düzenleyen kişi/kuruluş.