Küreselleşme Nedir? Küreselleşme Hakkında Kısaca Bilgi

Küreselleşme Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Küreselleşme:
Mal, hizmet ve sermayenin artan hareketliliği sonucunda dünyadaki ekonomik bütünleşmenin, toplumlar arasındaki iletişim ve etkileşimin, bunlara bağlı olarak da karşılıklı bağımlılığın artması.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Küreselleşme:
Ülkeler arasındaki iktisadi, siyasi, sosyal ilişkilerin yaygınlaşması ve gelişmesi, farklı toplumsal kültürlerin, inanç ve beklentilerinin daha iyi tanınması, ülkeler arasındaki ilişkilerin yoğunlaşması gibi farklı görünen ancak birbirleriyle bağlantılı olguları içermektedir.

 

Coğrafya Terimi Olarak Küreselleşme:
Uluslararası düzlemde yaygınlaşmış iktisadi etkinliklerin işlevsel anlamda birbirlerine eklemlenmesi. Ekonomik, sosyal, teknolojik, kültürel, politik ve ekolojik denge açılardan küresel bütünleşmenin, entegrasyon ve dayanışmanın artması anlamına gelmektedir

 

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Küreselleşme:
Dünya üzerindeki ulusların ekonomi, politika ve iletişim bakımlarından birbirine yakınlaşması, bütünleşmeye doğru gitmesi.

 

Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri:

Kübizm: Nesneleri geometrik biçimlerde gösteren bir sanat akımı.

Vesayet: Vasilik, Vasi olma durumu, vasinin yaptığı iş.

Monroe Doktrini: ABD Başkanı James Monroe'nin, 2 Aralık 1823'te kongreye sunduğu, ABD'nin Avrupa'daki olaylara karışmayacağı ve Avrupalı güçlerin Amerika kıtasındaki v

Manifaktür: Makine kullanılarak büyük sayıda ve miktarda mal üretim süreci.

Sığınmacı: Başka bir ülkeye veya yere sığınmış olan kişi, sığınık, mülteci.

Mücahit: Kutsal değerler uğruna savaşan kimse.