Kurgan Nedir? Kurgan Hakkında Kısaca Bilgi

Kurgan Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Kurgan:
1- İlk Çağda mezar üzerine toprak yığılarak yapılan küçük tepe.
2- Tepe biçiminde mezar, höyük.

 

Tarih Terimi Olarak Kurgan:
Oda biçimindeki mezar. Mezar üzerine toprak yığılarak yapılan tepe. Höyük. Tepe biçiminde mezar.

 

Sanat Terimi Olarak Kurgan:
1. Orta Asya Türkçesinde kale anlamına gelen bir sözcükten Rus diline girmiştir. Bu dilde yığma mezar tepesi yani Tümülüs karşılığı kullanılır. En erken kurganlar M.Ö. 4.binde Kafkasya'da ortaya çıkmış, kısa bir süre sonra Güney Rusya stepleri ve Ukrayna'ya da yayılmıştır. Genel anlamda mezar olarak kullanılır.

2. Orta Asya'nın kuzeyinde özellikle milattan önce ve miladın ilk yüzyıllarında yaygın bir biçimde uygulanan toprak altı mezar yapısı. Kütüklerden ahşap yığma tekniğiyle yapılmış bir mezar odası ve bunu gizleyen bir toprak yığınından oluşur.

3. İlk Çağda Orta Asya Türklerinin eş ya ve hayvanlarıyla birlikte gömüldükleri mezar tipi.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Kurgan:
Orta Asya'nın kuzeyinde özellikle milattan önce ve miladın ilk yüzyıllarında yaygın bir biçimde uygulanan toprak altı mezar yapısıdır. Kütüklerden ahşap yığma tekniğiyle yapılmış bir mezar odası ve bunu gizleyen bir toprak yığınından oluşur.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Seçim: Kanunlar ve yönetmelikler uyarınca kanun koymak ve yönetmek için bir veya daha çok aday arasından belli bir veya birkaçını seçme.

Kil: Islandığı zaman kolayca şekillenebilen yumuşak ve yağlı toprak.

Hareketlerle İletişim: Hareketlerle İletişim: Jest, mimik ve çeşitli hareketlerle sağlanan iletişimdir. Sözsüz veya Beden dili ile iletişim de denilebilir. Hareketlerle ilet

Coğrafi Konum: Bir yerin Dünya üzerinde bulunduğu konuma coğrafi konum denir. Coğrafi konum, matematik ve özel konum olarak ikiye ayrılır.

İnsancıl Hukuk: Savaş hukuku, insan hakları hukukunun savaş koşullarında da geçerli olmasını ön gören hukuktur.

Fetva: İslam hukuku ile ilgili bir sorunun dini hukuk kurallarına göre çözümünü açıklayan şeyhülislam veya müftü tarafından verilebilen belge.