Kutsal Emanetler Nedir? Kutsal Emanetler Hakkında Kısaca Bilgi

Kutsal Emanetler Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Kutsal Emanetler:
Topkapı Sarayında, hazine dairesinde saklanan Hz. Mu-hammet'e, Kabe'ye ve İs-lam inanışında saygın olan bazı kişilere ait olan eşyalardır. Bu eşyalar I. Selim'in 1517 yılında yaptığı Mısır Seferi'nden sonra İstanbul'a getirttiği eşya-lardır. Bunlardan bazıları; Hırka-i Saadet, Hz. Muhammed'in bir dişi, ayak izinin olduğu bir taş, atının bir çift nalı, bir seccadesi, sancağı, yayı, teyemmüm tası, iki asa, Hz. Nuh'un tenceresi, Hz. İbrahim'in kazanı, Hz. Yusuf'un gömleği, Hz. Davut'un kılıcı, Hz. Ebu Bekir'in seccadesi, Hz. Hüseyin'in gömleği, Hz. Hatice'nin gömleği.

 

Benzer Tarih Terimleri:

Ferik: Osmanlı ordusunda ve daha sonra Türk ordusunda 1934 yılına dek kullanılan, bugünkü Tümgeneral rütbesine denk olan rütbedir.

Tuba: Cennette bulunduğuna inanılan, kökü yukarda, dalları aşağıda, büyük bir ağaç.

Rasyonalizm: Usçuluk. Akla ve akıl yolu ile varılan yargıya inanma, akla aykırı veya akıl dışı hiçbir şeyi tanımama davranışı ve tutumu.

Bilimsel Sosyalizm: "Bilimsel sosyalizm" deyimi, "Ütopyacı sosyalizm" deyiminden ayırmak amacı ile Karl Marx'ın ortaya koyduğu sosyalist ideolojiye verilen addır. Bu düş

Reis-ül Etibba: Bugünkü Sağlık Bakanı karşılığında bir deyim. Hekimbaşı Tersane Kolcusuda denir (Kendisinin hekim olması şart).

Irgat: İşçi, amele.