Liberalizm Terimi Hakkında Bilgiler
1- Herkese, inanç ve düşünme özgürlüğü tanınmasının gerekli olduğunu savunan, özgür düşünüşe bağlı dünya görüşü, bireyin özgürlüğünü ve ekonomik güçler arasında özgür yarışmayı savunan, bireyler, sınıflar ve uluslararasındaki ekonomik ilişkilere devletin karışmamasını isteyen öğreti.
2- İnsanların özgürce düşünmesini ve özgürce ekonomik girişimde bulunmasını savunan düşünce. İkiye ayrılır: Sosyal Liberalizm (özgür toplumsal yaşamı savunur) ve Ekonomik Liberalizm (özgür ekonomik girişim imkânları yaratılmasını savunur).
Hem ekonomik hem siyasi bir sistemdir. "Bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler" sloganıyla ortaya çıkmışlardır. Devletin bireyleri tamamen özgür bırakması gerektiğini savunurlar. Gümrükler kalkmalı, ticaret serbestleşmeli, isteyen istediğini üretip istediği fiyata satmalıdır. Üretim kar amacıyla yapılır. Sınıf farklılıklarının doğmasına yol açmıştır.
1-Bireyin özgür olmasını ve ekonomik güçler arasında özgür yarışmayı, devletin bireyler, sınıflar ve uluslar arasındaki ekonomik ilişkilere karışmamasını isteyen siyasal ve ekonomik öğretidir.
2-Ferdi hürriyetleri konu alan ekonomik ve siyasi görüş. Liberal Demokrasi.
Serbestlik, özgürlük ve serbestliği esas olan siyasi ve ekonomik düzen.
Toplum ve devlette serbestliğin en geniş ölçüde uygulanmasını savunan siyasi ve iktisadi görüş.
Liberalizm, özgürlüğü birincil politik değer olarak ele alan bir ideoloji, politika geleneği ve düşünce akımı.
Devletin bireylerin medeni, iktisadi ve siyasi haklarının önünü açtığı ve serbest piyasayı öne çıkarttığı siyasi ve felsefi akım.
Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:
Portföy: Gerçek veya tüzel bir kişinin kazanç sağlamak amacıyla oluşturduğu mali varlıklar bütünü.
Rehberlik ve Danışmanlık Psikolojisi: Normal yaşamda karşılaşılan sorun ve sıkıntıları, çevreye uyum güçlüklerini ele alan psikoloji dalı rehberlik ve danışmanlık psikolojisidir. Klinik ps
Klasik Koşullama: Koşullu bir uyarıcının koşulsuz bir uyarıcıyla eşleştirilmesi sonucu meydana gelen tepkisel öğrenme.
Kapitalist Devlet: Üretim araçlarının (fabrika, tarla, maden ocağı, iş atölyesi gibi) mülkiyet hakkının kişi ya da kişilerin elinde bulunduğu, dolayısı ile üretimde kişi
Empati: Kişinin kendisini başka bir bilincin yerine koyarak söz konusu bilincin duygularını, isteklerini ve düşüncelerini, denemeksizin anlayabilmesi becerisi
Rant: 1- Doğal kaynak sahibinin üretimden aldığı pay.
2- Toprağın üretime katılmasından sonra üretim gelirlerinden toprak sahibine düşen gelir. Üretimi s