Madde Terimi Hakkında Bilgiler
Uzayda yer kaplayan,hacmi ve kütlesi olan her şey.
Uzayda yer kaplayan ve kütlesi olan her şey.
Kütlesi hacmi ve eylemsizliği olan her şeye madde denir. Maddeler katı, sıvı ve gaz olarak üç değişik halde bulunur. Örneğin, buz katı, su sıvı, su buharı ise gaz halindedir. Bütün maddelerin eylemsizlik özelliği vardır. Bütün maddelerin hacmi ve kütlesi vardır. Bütün maddeler tanecikli bir yapıya sahiptir.
Temel özelliği yer kaplama olan varlık. Duyularla algılanan cisimleri kuran töz; cisimsel olanın parçalanmaz, bozulmaz tözü.
Kanun, tüzük, yönetmelik ve benzeri metinlerde, birbirinden ayrı düzenlemeler ve hükümleri sistematik bir biçimde sıralayan ve ardışık numaralarla gösterilen temel bölümlendirmedir. En az bir fıkra içermek zorunda olan madde; fıkra, bent, alt bent, cümle ve ibare gibi daha küçük birimlere ayrılır. Her madde ile bir konu düzenlenir. Madde kısa, öz ve anlaşılır olur. Kod kanun önerilerinde; niteliğine ve ihtiyaca göre sırasıyla amaç, kapsam, tanımlar, teşkilat, organlar, nitelikler, görev, yetki ve sorumluluğa ilişkin hükümler, mali hükümler, cezaî hükümler, tüzük veya yönetmeliğe ilişkin hükümler, yürürlükten kaldırılan hükümler, geçici maddeler, yürürlük ve yürütme maddeleri yer alır.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri:
Zeplin: 1. 1900 ile 1930 yılları arasında Almanlar tarafından yapılan, havada tutunmak için havadan daha hafif bir gaz kullanan ve hiçbir itme aracı bulunmaya
Endüstriyel Otomasyon: Endüstride insan aracılığı olmadan işlerin otomatik olarak yapılması.
Omurilik: Omurga içinde bulunan kanal boyunca uzanan,boz madde ve ak maddeden oluşan sinir dokusu.
Abiyogenez: Canlıların cansız maddelerden meydana geldiğini savunan görüş.
Periderm: Ağacın kabuk kısmı.birçok gövde ve köklerde ikinci büyüme ile epidermisin yerini alan doku.
Donma: Bir maddenin ısı vererek sıvı hâlden katı hâle geçmesidir.