Maginot Hattı Nedir? Maginot Hattı Hakkında Kısaca Bilgi

Maginot Hattı Terimi Hakkında Bilgiler

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Maginot Hattı:
I. Dünya Savaşı'nın ardından Fransa'nın işgal edilmesini önlemek üzere 1930'lu yıllarda Almanya sınırı boyunca inşa edilen savunma hattı. Bu hat Savaş Bakanlığı Müsteşarı olan ve savaşa er olarak katılan Fransız Devlet adamı Andre Maginot'un ısrarla savunduğu ve uygulamaya konulmasını sağladığı savunma hattıdır. Almanlar geçilmez denilen bu hattı geçmeyi başarmışlardır.

 

Benzer Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimleri:

Parlamento: Başlıca görevi yasama, devlet bütçesini çıkarma, hükûmeti denetleme olan ve üyeleri halkoyu ile belirli bir süre için seçilen meclis veya meclisler, y

Enflasyon: Mal ve hizmet fiyatlarının genel seviyesini artıran ve dolayısıyla alım gücünü düşüren oran.

Dehşet Dengesi: Dehşet Dengesi ya da Karşılıklı Mahvolma politikası, Nükleer güce sahip devletler arasında olası bir nükleer savaşta ortaya çıkacak topluca yok olma k

Diyalektik: Gerçekliği ve onun çelişmelerini incelemeye yarayan ve bu çelişmeleri aşmayı sağlayan yolları aramayı öngören akıl yürütme yöntemi.

Polonya Sendromu: 2. Dünya Savaşı'nda Polonya'nın, hem Rusya hem de Almanya tarafından işgal edilmesi ihtimaline karşı duyduğu endişe için yapılan tanımlama.

Çoklu İdare Düzeni: 1961 Anayasası ile TBMM, Cumhuriyet Senatosu, Anayasa Mahkemesi, TRT ve Üniversiteler gibi kuruluşlara özerklik verilmesi ile oluşan düzen.