Makrofaj Nedir? Makrofaj Hakkında Kısaca Bilgi

Makrofaj Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Makrofaj:
Kan dokusundaki monositlerden farklılaşarak oluşan, bağ dokusunda makrofaj, akciğerlerde alveolar makrofaj, merkezi sinir sisteminde mikroglia ve kemik dokusundaki osteoklastlarla aynı olduğu düşünülen, mikroorganizmaları fagosite edip yok eden bağ dokus.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Makrofaj:
Kan dokusundaki monositlerden farklılaşarak oluşan, bağ dokusunda makrofaj, akciğerlerde alveolar makrofaj, merkezi sinir sisteminde mikroglia ve kemik dokusundaki osteoklastlarla aynı olduğu düşünülen, mikroorganizmaları fagosite edip yok eden bağ dokusu hücresi.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Makrofaj:
Bakteri ve virüsleri zararsız hale getiren alyuvarların bir alt türevi. Bakteri, virüs ve mantarlar gibi mikrolara karşı mücadele eder.

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Vitellus: Yumurta sarısı, yedek besin.Döllenme sırasında yumurtanın beslenmesi sağlayan mukopolisakkarit,protein ve yağ karışımından oluşan madde.

Deoksiribonükleaz (DNAaz): DNA'daki fosfodiester bağlarını koparan, DNA'nın bileşenlerine ayrılmasını sağlayan çeşitli enzimlerden (endonükleaz, ekzonükleaz gibi) her biri.

Meristem Halkası: Büyüyen bitki ekseninde korteks ile merkezi parenkima dokusu arasında bulunan ve vasküler dokuyu veren meristem dokusu.

Ototrof: 1. İnorganik molekülleri kullanarak organik molekül üreten canlılardır. Bir başka ifadeyle kendi besinini kendi üreten canlılar. 2. Işık enerjisi v

Endositoz ve Ekzositoz: Makromoleküler maddelerin (polisakkarit, glukoprotein gibi) ve partiküllerin hücrenin içine alınmasına endositoz; hücre dışına çıkmasına ise ekzositoz

Abiyotik Faktör: Organizmanın yaşam ortamındaki toprak, su, iklim, inorganik maddeler gibi biyolojik olmayan fiziki faktörlerin tümü.