Meâl Nedir? Meâl Hakkında Kısaca Bilgi

Meâl Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Meâl:
1. Her yönüyle aynen aktarılması mümkün olmayan bir sözün başka bir dile yaklaşık olarak çevirisidir. Özellikle Kur'an tercümeleri için kullanılmaktadır.

2. Anlam, kavram, mefhum.

3. Kur'an'ın Arapça'dan başka bir dile tercüme edilmesi demektir. Ancak meal yapılırken kelime kelime tercüme değil, tercümeye kısa açıklamalar ilave edilir. Bu da ayetlerin daha iyi anlaşılmasını sağlar.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Meal:
Tercümeden biraz daha geniş olarak yapılan çevirilerdir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Meal:
1. Kur’an ayetlerinin tam karşılıkları başka dillere aktarılamadığından, ayette anlatılmak istenileni kelimesi kelimesine değil de biraz eksiği ile başka bir dile çevirme, yakın anlamlar verme.

2. Anlam, kavram, mefhum.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Hesab: İnsanların bu dünyada yaptığı işlerden dolayı ahirette sorgulanmasıdır. Peygamber (sav) 'in bildirdiğine göre insanlar şu beş şeyden hesaba çekilecekl

Vahdaniyet: Yüce Allah'ın zatında, sıfatlarında ve fiillerinde (işlerinde) bir tek olması demektir. O'nun eşi ve ortağı, yardımcısı yoktur; bir ve tektir.

İmâle: Eğmek, bükmek, meylettirmek. Tecvitte, üstün harekeyi esreye veya elif harfini ya harfine meylederek söylemek.

Gasil: Sözlükte yıkama anlamına gelen gasil kelimesi, dini terminolojide daha çok cenazenin yıkanması anlamında kullanılmaktadır. Ölen bir Müslümanı yıkamak,

Uygarlık: 1-Medeniyet. 2-Bir ülkenin maddi ve manevi varlıkların fikir sanat çalışmaları ile ilgili niteliklerin tümü.

Ahd-i Harici: Belirlilik.