Melamin Terimi Hakkında Bilgiler
Melamin, yapısı itibariyle zor kırılan ve yıllarca kullanılabilen, uzun ömürlü bir malzeme olan kimyasal ve sadece su içinde çözülebilen organik kökenli bir maddedir. Kütlece yüzde 66'sını oluşturan nitrojen sayesinde alev almayı geciktirici ve ısıya dayanıklı bir yapıya sahip melamin, zehirli ve yanıcı bir kimyasal bileşim olan Formaldehid ile birleştirildiğinde suda çözülmeyen, sert ve zor kırılan bir madde haline gelir. Bu reaksiyon sonunda, mutfak tezgahlarının yapıtaşı olan 'melamin reçinesi' ve özellikle temizlik malzemesi olarak kullanılan 'melamin köpük' oluşur. Kimyasal reaksiyondan ortaya çıkan bu iki ürün, mutfak dolap ve tezgahları, ses izolasyon ürünleri, sofra ve mutfak malzemeleri, çeşitli kumaşlar, alev almayı geciktiren kimyasallar, temizlik malzemeleri, yazı tahtaları, yer döşemesi, gübre ve hayvan yemi gibi pek çok malzemenin ya hammaddesi olarak ya da çeşitli maddelerle kimyasal reaksiyonlara sokularak çok daha farklı ürünlerin imal edilmesinde kullanılır.
Benzer Yapı-Dekorasyon Terimleri:
PVC: Polivinilklorür kısaltması. Vinil asbest yer karosu, kimi su boruları ve elektrik kablo yalıtımları ana maddesi. Elektrik kablolarının yalıtımında, su
Arazi Maketi: Düzenlenecek toprak parçasının mevcut durumunu ya da alacağı biçimi gösteren maket.
Mozaik Parke: Atölyede 2x10 cm'lik parçalardan oluşturulmuş kağıda yapışık 10x10 cm'lik karolarla yapılan döşeme kaplaması.
Su Yalıtım Örtüsü (Membranı): Çatı, temel ve zemine temas eden dış duvarlarda suyun yapı elemanına girmesini önlemek amacıyla polimer-kopolimer ve bitümlü malzemelerden üretilen su
Eşik: Kapı boşluğunun altında boydan boya giden ve kapının ayırdığı iki hacmin döşemelerinden biraz yüksekçe olan kısım.
Çiçeklik: İçine saksıların yerleştirildiği kap. İçinde çiçek yetiştirilen ve dekoratif nitelik taşıyan ve genellikle dikdörtgenler prizması şeklinde kutu.