Metabolizma Terimi Hakkında Bilgiler
Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütünü.
1- Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan biyolojik ve kimyasal değişmelerin bütünü.
2- Tüm canlılarda yapılan beslenme, solunum, boşaltım, büyüme gibi yaşamsal olayların tümü.
3- Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur.
1. Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur.
2. Bir organizmada meydana gelen kimyasal reaksiyonların tümü ya da bu reaksiyonların bir bölümü (solunum metabolizması gibi).
3. Canlı organizmada veya canlı hücrede meydana gelen yapıcı ve yıkıcı nitelikteki kimyasal olayların tümü.
4. Organizmadaki yapım ve yıkım tepkimelerinin tümü metabolizma olarak adlandırılır.
Canlı organizmada ya da canlı hücrede gerçekleşen yapıcı ve yıkıcı nitelikteki kimyasal tepkimeler.
Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketli, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişmelerin bütünü. Sindirim sistemi.
Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur.
Vücutta yaşama işlevlerini sağlayan kimyasal etki ve tepkilerdir. Metabolizmada üretilen enerji besinlerin parçalanmasıyla sağlanır ve fiziksel iş ya da ısı biçiminde tüketilir. Besinlerin parçalanması için oksijen gereklidir. Artık ürün olarak karbondioksit ve su oluşur.
Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütünü.
1. Canlı organizmada veya canlı hücrede hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal reaksiyonların bütünü.
2. Vücutta sürekli olarak meydana gelen kimyasal değişiklikler.
Benzer Trafik ve İlk Yardım Terimleri:
Tramvay: Büyük kentlerde yer üstünde döşenmiş özel raylarda hareket eden toplu taşımayı gerçekleştiren raylı yolcu taşıtı.
Rentek Manevrası: Yaralıyı araçtan güvenli bir şekilde çıkarma tekniği.
Standart: 1- Bir nitelik veya niceliğin kabul edilmiş şekli.
2- Belli tipe göre yapılmış veya ayrılmış.
3- Belirli ölçülere, yasaya, kullanıma uygun olan
Seyir: Kara taşıtlarının belli bir güzergâhta ilerlemesi.
Sprey: 1- Bir püskürtücü yardımıyla çok ince damlacıklar durumunda püskürtülen sıvı. 2- Püskürtücü.
Menfez: Girecek veya geçecek yer, delik.