Metabolizma Terimi Hakkında Bilgiler
1- Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan biyolojik ve kimyasal değişmelerin bütünü.
2- Tüm canlılarda yapılan beslenme, solunum, boşaltım, büyüme gibi yaşamsal olayların tümü.
3- Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur.
1. Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur.
2. Bir organizmada meydana gelen kimyasal reaksiyonların tümü ya da bu reaksiyonların bir bölümü (solunum metabolizması gibi).
3. Canlı organizmada veya canlı hücrede meydana gelen yapıcı ve yıkıcı nitelikteki kimyasal olayların tümü.
4. Organizmadaki yapım ve yıkım tepkimelerinin tümü metabolizma olarak adlandırılır.
Canlı organizmada ya da canlı hücrede gerçekleşen yapıcı ve yıkıcı nitelikteki kimyasal tepkimeler.
Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütünü.
Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketli, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişmelerin bütünü. Sindirim sistemi.
Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur.
Vücutta yaşama işlevlerini sağlayan kimyasal etki ve tepkilerdir. Metabolizmada üretilen enerji besinlerin parçalanmasıyla sağlanır ve fiziksel iş ya da ısı biçiminde tüketilir. Besinlerin parçalanması için oksijen gereklidir. Artık ürün olarak karbondioksit ve su oluşur.
Canlı organizmada veya canlı hücrelerde hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal değişimlerin bütünü.
1. Canlı organizmada veya canlı hücrede hareketi, enerjiyi sağlamak için oluşan, biyolojik ve kimyasal reaksiyonların bütünü.
2. Vücutta sürekli olarak meydana gelen kimyasal değişiklikler.
Benzer Fen Bilimleri Terimleri:
Kitin: 1- Eklem bacaklı hayvanlarda dış iskeleti oluşturan proteinli polisakkarit.
2- Böceklerin ve bazı su hayvanlarının vücutlarının dışını kuşatan kabu
Enzim: Hücrelerde gerçekleşen kimyasal olayları hızlandırmak için görev yapan protein yapılı moleküller.
Seleksiyon: Seçilim, ayıklama.
Zekâ: Zihinsel yeteneklerin tümü.
Ekzotermik reaksiyon: Kimyasal reaksiyon sonrasında dışarıya ısı veren reaksiyonlara "ekzotermik reaksiyon" denir.
İris: Gözün saydam tabakasının altındaki damar tabakadan oluşan renkli kısmı.