Mikroorganizma Terimi Hakkında Bilgiler
Gözle görülemeyen ancak mikroskop altında büyütülerek görülebilen tek hücreli küçük canlılardır.(Mayalar, bakteriler ve küf mantarları olmak üzere 3 gruba ayrılırlar.)
Mikroskop yardımıyla görülebilen bakteri, virüs, amip, öglena gibi canlılar.
1. Çıplak gözle görülemeyecek kadar küçük olup ancak mikroskop ile görülebilen organizmaların genel adı.
2. Doğal olarak her yerde bulunabilen genellikle tek hücreli, karmaşık enzim yapısı olan; virüs, bakteri, parazit, mantar vb. olarak adlandırılan gözle görülemeyen çok küçük organizmalara denir.
Ancak mikroskop altında görülebilen küçük canlılar.
Gözle görülemeyen çok küçük canlı varlıklara verilen genel isim.
Tek veya çok hücreli olabilen, çıplak gözle görülemeyen, bakteri, mantar, arke, protist veya virüs gibi mikroskobik organizmalar.
Benzer Ziraat (Tarım) Terimleri:
Burçak: Baklagiller familyasından bir yem bitkisi. Mercimeğe benzeyen, otsu bir bitkidir. Mor renkli, salkım biçiminde çiçek açar. Yaprakçıklarının uç kısımla
Diyarbakır-81: Beyaz kılçıklı, beyaz çıplak kavuzlu, verimi yüksek, Güneydoğu Anadolu Bölgesi için uygun bir makarnalık buğday çeşidi.
İktisap: Bir şeyin mülkiyetini elde etme, kazanma, edinim.
Kül Fırını: Fırın sıcaklığı 1200 °C kadar ulaşabilen ve istenilen sıcaklıklarda sabit kalabilen, kül tayininde kullanılan fırın.
Swingfog: Depo dezenfeksiyonlarında kullanılan sıcak sisleme cihazı.
Tir: Van Gölü kıyı bölgelerinde bu varyeteye giren yerel çeşide Tir Buğdayı adı verilir. Bu çeşit, kendi ekolojisi içinde verim, sap sağlamlığı ve hastalık