Millet Terimi Hakkında Bilgiler
Siyasi bir birlik şeklinde yaşayan, ortak, mazi ve kültüre sahip, devlet şeklinde teşkilatlanmış fert ve zümrelerin toplamı.
Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.
1- Belli bir toprak üzerinde yaşayan, ortak tarih ve ülküleri benimseyen insanların oluşturduğu topluma millet denir.
2- Aynı coğrafi bölgede yaşayan; aynı ekonomiyi, dili ve kültürü paylaşan; tarihsel geçmişe dayanan ve ortak amaçları bulunan en geniş insan topluluğudur.
Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus.
Din, dil, tarih, kültür, ülkü birliği olan insan topluluğu.
Benzer Beden Eğitimi ve Spor Terimleri:
Antrenör: 1. Çalıştırıcı.
2. Antrenman yaptırma yetisine sahip kimse.
3. Bir spor dalında sporcuyu eğiten, yetiştiren ve çalıştıran kişi.
Teşkilat: Örgüt.
Pösteki: Koyun veya keçi derisi.
Sürantrenman: Aşırı yanlış antrenman.
Play-off: Lig tarzı karşılaşmalardan sonra önceden belirlenen sıralamaya giren takımlar ve bu takımların eleme şeklinde karşılaşması.
Çift Vuruş: Futbolda tehlikeli oyun, kural dışı şarj engelleme gibi kimi davranışlara karşı ceza olarak verilir. Topun gol olarak değer kazanabilmesi için vuruş y