Millet Nedir? Millet Hakkında Kısaca Bilgi

Millet Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Millet:
Çoğunlukla aynı topraklar üzerinde yaşayan, aralarında dil, tarih, duygu, ülkü, gelenek ve görenek birliği olan insan topluluğu, ulus.

 

Tarih Terimi Olarak Millet:
Genel olarak millet, aynı topraklar üzerinde yaşayan kültür, tarih, gelenek ve dil bakımından aralarında ortaklık bulunan insan topluluklarını ifade eder. Atatürk ise milleti şöyle tanımlamaktadır: "Zengin anılar mirasına sahip olan, beraber yaşamak hususunda ortak istek ve anlaşmada samimi olan ve sahip olunan mirasın korunmasına devam hususunda da iradeleri ortak olan insanların birleşmesinden oluşan topluma millet adı verilir . " Millet sadece ırkî bir zümre de değildir.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Millet:
1- Belli bir toprak üzerinde yaşayan, ortak tarih ve ülküleri benimseyen insanların oluşturduğu topluma millet denir.

2- Aynı coğrafi bölgede yaşayan; aynı ekonomiyi, dili ve kültürü paylaşan; tarihsel geçmişe dayanan ve ortak amaçları bulunan en geniş insan topluluğudur.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Millet:
Din, dil, tarih, kültür, ülkü birliği olan insan topluluğu.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Millet:
Siyasi bir birlik şeklinde yaşayan, ortak, mazi ve kültüre sahip, devlet şeklinde teşkilatlanmış fert ve zümrelerin toplamı.

 

Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:

Zanaat: 1. El ustalığı isteyen işler. 2. İnsanların maddeye dayalı ihtiyaçlarını karşılamak için yapılan, öğrenimle birlikte tecrübe ve ustalık gerektiren

Minnet: Yapılan bir iyiliğe karşı kendini borçlu sayma, gönül borcu.

Diyalog: Karşılıklı konuşma.

Petrokimya: Petrolden organik kimyasal ürünler elde etmede kullanılan sanayi dalı.

Minber: Camilerde imamın çıkıp hutbe okuduğu merdivenli, yüksekçe yer.

Ehl-i Hibre: Ahilikte mesleğin sırlarını çok iyi bilen, malların niteliği hakkında görüş bildiren, fiyatların tespitinde yardımcı olan ve anlaşmazlıkları çö