Minare Nedir? Minare Hakkında Kısaca Bilgi

Minare Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Minare:
Namaz vaktinin geldiğini bildirmek için camide müezzinin ezan okuduğu, sala verdiği, şerefesi olan, çoğunlukla taştan, yüksek ve ince yapı.

 

Sanat Terimi Olarak Minare:
Camiilerin dışında bazen bitişik bazende tamamen ayrı olarak inşa edilen ezan okumak için yapılan öğe. İslam mimarisinde ilk minareler Abbasiler döneminde ortaya çıkmıştır. Kaynağı konusunda farklı görüşler vardır. Bütün islam ülkelerinde aynı önemle ele alınmamıştır. Özellikle Osmanlı ve Hint-İslam mimarisinde vazgeçilmez bir simge olarak görülmüştür.

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Minare:
Camilerin dışında bazen bitişik bazen de tamamen ayrı olarak inşa edilen ezan okumak için yapılan öğe. İslam mimarisinde ilk minareler Emeviler döneminde ortaya çıkmıştır. Kaynağı konusunda farklı görüşler vardır. Bütün İslam ülkelerinde aynı önemle ele alınmamıştır. Özellikle Osmanlı ve Hint-İslam mimarisinde vazgeçilmez bir simge olarak görülmüştür.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Nifas: Çocuğun doğumu arkasından kadınlardan gelen kan.

Tahallül: Sözlükte haram iken helal olmak anlamına gelen "tehallül", ihram yasaklarının sona ermesi, ihram'dan çıkma demektir. İki tahallül vardır. Kurban bayra

Buy-ı Misk: Misk kokusu.

Edeb: Güzel terbiye, iyi huy, insanın bütün iyilikleri ve ahlaki meziyetleri kendisinde toplaması.

Şeytan Taşlama: Haccın vaciplerinden, sembolik olan büyük, orta ve küçük şeytana toplam 70 taş atmak. Haccedenlerin bayram günlerinde Mina'da birinci gün, yalnız A

Firavun: Eski Mısır krallarına verilen unvan.