Mineral Terimi Hakkında Bilgiler
Normal sıcaklıkta doğada katı durumda birtakım maddelerle karışık veya bileşik olarak bulunan veya kimyasal yollarla elde edilen inorganik madde.
1. Normal sıcaklıkta doğada katı durumda birtakım maddelerle karışık veya birleşik halde bulunan veya kimyasal yollarla elde edilen inorganik madde.
2. Vücudumuzda düzenleyici olarak görev yapan besin içeriği.
3. Süt ve süt ürünleri gibi besinlerde bulunan, diş ve kemikleri güçlendiren madde.
Normal sıcaklıkta doğada katı durumda birtakım maddelerle karışık veya birleşik olarak bulunan veya kimyasal yollarla elde edilen inorganik madde.
1- Anorganik tepkimelerle oluşmuş, belirli bir kimyasal yapısı olan doğal bileşikler.
2- Belirli bir bileşimi olan bazı kendine has kristal şekle ve fiziksel özelliklere sahip doğal inorganik veya fosil organik madde.
En çok iskelette, az olarak da gövde sıvılarında ve yumuşak dokularda bulunan inorganik maddeler. Gövde çalışmasında çeşitli görevleri vardır ve gövdeye besinlerle alınması gerekir.
Belirli bir kimyasal bileşimi olan, canlıların yaşamsal faaliyetlerini sürdürmek için dışarıdan almaya gereksinim duydukları inorganik madde.
Doğal olarak oluşan, belli bir kimyasal bileşime ve atomik düzene sahip, inorganik maddedir.
Ekonomik değeri olmayan minerallere gang minerali, ekonomik değeri olanlara cevher minerali denir. Cevher minerali içerenler demir, bakır, krom, gümüş, altın, kömür gibi madenlerdir.
1. Temel organik yapıyı oluşturan karbon, hidrojen, oksijen ve azot dışındaki elementler.
2. Yaşam için gerekli olan inorganik yem elementleri.
Organizmanın genellikle çok az oranda ihtiyaç duyduğu basit inorganik maddelerdir. Çeşitli organik maddelere bağlı olarak bulunabilecekleri gibi tuzlar halinde de bulunabilirler.
✔ Vücuttaki metabolizma faaliyetlerinin normal bir şekilde devam edebilmesi için belirli oranda mineralin alınması gerekir. Bu şekilde düzenleyici olarak görev yapar.
✔ Boşaltım sırasında bir miktar mineral de dışarı atılır. Bu nedenle bir mineralin eksikliği organizmada bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur.
✔ Kanın ozmotik basıncını ayarlar.
✔ Vitamin, hormon ve enzim gibi moleküllerin yapısına katılır.
Benzer Beden Eğitimi ve Spor Terimleri:
Gonk: Boksta her raundun başlangıç ve bitimini bildiren ses verici araç.
Buhran: Tehlikeli sonuç doğurabilecek gerginlik, bunalım, kriz.
Dublaj: Oyun sistemi içindeki savunma.
Müyesser: Kolaylıkla ortaya çıkan.
İskorbüt: C vitamini yetersizliğinde, diş etlerinde kanama, dişlerde gevşeme, kemik ve eklem hastalıkları ile seyreden hastalık.
Endokrin Bez: Hormon salgılayan bez.