Mücbir Sebep Terimi Hakkında Bilgiler
1- Herhangi bir kimse tarafından alınacak önlemlere karşı, önüne geçilmesi olanaksız, borcun yerine getirilmesine engel, borçlunun iradesi dışında beklenmedik olaylar.
2- Zorlayıcı neden, Önceden göz önüne alınmasına ve bunun sonucu olarak ortadan kaldırılmasına imkân bulunmayan ve bir dış etkiden ileri gelen olay.
Önceden göz önüne alınmasına ve bunun sonucu olarak ortadan kaldırılmasına olanak bulunmayan ve dış bir etkiden ileri gelen olay.
İnsan iradesi, gücü ve müdahalesiyle önüne geçilemeyen deprem, yıldırım, kasırga gibi doğa kaynaklı afetler; kanuni grev, genel salgın hastalık, kısmî veya genel seferberlik ilânı ve gerektiğinde AFAD tarafından belirlenecek benzeri diğer hâller.
Benzer Hukuk Terimleri:
Takyidat: Sınırlama, kısıtlama.
İstihdâf: Hedef tutma; amaç edinme; amaçlama
Muaddün-li-l-istiglâl: kiraya verilmek üzere yapılmış şey; kiralık eşya
Yerel Yönetim: İl, belediye veya köy halkının oradaki ortak yerel gereksinimlerini karşılayan ve genel karar organları oradaki halk tarafından seçilen kamu tüzel kiş
Şeri Hukuk: Klasik İslam hukuku şer'i hukuk olarak adlandırılır. Dini kurallara göre karar verilir. Şer’i hukuk; müçtehit hukukçuların, İslam hukukun kaynaklarına
Muttali: öğrenme; haberdar olma; bilgilenme