Nesnellik Nedir? Nesnellik Hakkında Kısaca Bilgi

Nesnellik Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Nesnellik:
Olaylara kişisel öğe ve etmenlerden etkilenmeden, öznel eğilimlerden bağımsız olarak ve önyargıların olumsuz etkisini işe karıştırmadan yaklaşma durumu.

 

Edebiyat Terimi Olarak Nesnellik:
Yazarın, kendisini anlatımın dışında tutması, başka bir deyişle kendisini anlatıma katmaması; nesneleri, kişileri kendi öz nitelikleriyle yansıtması durumu.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Nesnellik:
Nesnel olma veya nesnelerin gerçeğine dayanma durumu, objektiflik.

 

Dil ve Anlatım Terimi Olarak Nesnellik:
Kişisel duygu ve görüşlere yer verilmeden, kişiden kişiye göre değişmeyen herkesçe aynı algılanan ve anlaşılan anlatımdır.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Anglosakson: Ana dili İngilizce olan kimse.

Kültürlenme: Bireyin, başka grupların kültürleriyle etkileşimde bulunması sonucu, ne kendi kültüründe ne de bunlarda var olmayan yeni bir bileşim ortaya koyması du

Soyutlama: Gerçekte ve günlük yaşantıda nesnelerden ayrılma özelliği olmayan nitelikleri (zihinde) nesneden ayırarak düşünebilmeye soyutlama denir.

Skolastik felsefe: İnançla bilgiyi, kilise öğretisiyle özellikle Aristoteles'in bilimsel sistemini uyumlu bir biçimde birleştirmeye çalışan Orta Çağ felsefesi.

Maddecilik (materyalizm): Her türlü gerçekliğin, yalnızca nesnenin değil, ruhsal olan gerçekliğin de özünü ve temelini maddede gören, maddeden başka hiçbir tözün bulunmadığını

Kalıpyargı: Bir grup veya sınıf hakkında oluşturulmuş olan basit ve duruk genelleme.