Olgunlaşma Terimi Hakkında Bilgiler
Organizmada, doğuştan getirilen biyolojik özelliklerin etkisiyle ortaya çıkan gelişme; yürümeye başlama gibi, organizmada var olan potansiyel güçlerin görev yapabilecek duruma ulaşması.
Büyüme ve gelişme sonucu ortaya çıkan öğrenmeye elverişlilik durumu. Organizmanın bedensel ve zihinsel yönden takvim yaşına uygun düşen çeşitli nitelikleri kazanacak yeterliliğe sahip olması.
Ruhsal ve eşeysel açıdan gereği kadar gelişmiş olmak.
Hububat tanesinin yetişme evresinin son bölümü, tanedeki su oranının % 7-14 arasında olduğu, tanenin bitkiyle olan beslenme bağlantısı kesilmiş olup, hasat edilmesi gereken dönem.
Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:
Beden Cezası: Dövme, aç ya da susuz bırakma, ayakta bekletme gibi bedene güçlük ve sıkıntı vermek yoluyla uygulanan, eğitimde yeri olmayan, yasadışı ceza.
Hazırbulunuşluk Düzeyi: Öğrenenin bir programa başlamadan önce kazandığı önbilgi, tutum ve becerilerin tümü.
Ağır Derecede Geri Zekâlılar: Zekâ bölümü türlü ölçeklerde sürekli olarak 40 ile 45'in altında olanlar.
Benlik Yitimi: Kişilik duygusunun ve benlik bilincinin yitirilmesi biçiminde beliren ruh hastalığı.
Yönetim Kurulu: Başta yönetmen, yönetmen başyardımcısı ve öteki yardımcılar olmak üzere bir eğitim kurumunun yönetim sorumluluğunu taşıyan kimselerden oluşan kurul.
Bilinçdışı: 1. İnsan ruhunun, baskı altında tutulan isteklerle bunlara bağlı düşüncelerden oluşan ve bilince ulaşamayan bölümü.
2. Bilinçten yoksun olan ya da