Ototrof Nedir? Ototrof Hakkında Kısaca Bilgi

Ototrof Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ototrof:
1. İnorganik molekülleri kullanarak organik molekül üreten canlılardır. Bir başka ifadeyle kendi besinini kendi üreten canlılar.

2. Işık enerjisi veya kimyasal enerji kullanarak, inorganik maddelerden kendi organik besinini üretebilen canlılar (kendibeslek).

3. Işık veya kimyasal enerjiyi kullanarak, anorganik karbon kaynağı olan karbondioksitten kendi besini ve karmaşık hücre yapı taşlarını sentezleyebilen organizma.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Ototrof:
Kendi besinini kendi yapan canlılar ( bitkiler )

 

Benzer Biyoloji Terimleri:

Krista: Elektron taşıma zinciri ve ATP sentezini katalizleyen enzimlerin bulunduğu, mitokondrinin iç zarındaki kıvrımlı yapı.

Denatürasyon: 1. Proteinlerin yapısının yüksek sıcaklık, basınç ve tuz derişimi gibi etkenlerle bozulmasına denatürasyon denir. 2. Primer yapısını bozmadan bir p

Trihibrit Çaprazlama: Üç karakter bakımından heterozigot olan bireylerin çaprazlanmasıdır. AaBbCc x AaBbCc Fenotip oranı: 27 : 9 : 9 : 9 : 3 : 3 : 3 : 1 27 birey ABC :

Fotoliz: Işık altında bir molekülün ayrışması. Örneğin klorofil tarafından absorbe edilen ışın enerjisiyle fotosentezde suyun ayrışması.

Deplazmoliz: Plazmolize uğramış hücrenin tekrar su alarak eski haline dönmesi.

Kloroplast: Bütün yeşil bitkiler ve alg hücrelerinde klorofil kapsayan tanecikler ya da plastitler. Fotosentez merkezidir.