Peygamber Nedir? Peygamber Hakkında Kısaca Bilgi

Peygamber Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Peygamber:
Tanrı'nın, buyruklarını insanlara iletmek üzere seçtiği kişidir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Peygamber:
Peygamber, haberci demektir. Peygamberler Allah'tan insanlara haber getiren elçilerdir. Allah çok merhametli olduğundan, insanlar bu dünyada da öteki dünyada da rahat etsinler, mutlu olsunlar diye neler yapmaları gerektiğini insanlara bildirir. Bunun için de insanların arasından kendisine elçiler yani peygamberler seçti. Peygamberler, dışarıdan bakıldığında bizim gibi insanlardır. Onları özel yapan, Allah'ın onları peygamberi olarak seçmesidir.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Peygamber:
İnsanlara Allah'ın buyruklarını bildiren, onları dine çağıran kimse, elçi, resul.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

İçgüdü: Öğrenilmeden yapılan, niçin yapıldığının bilincinde olunmayan, türün tüm bireylerinde bulunan kalıtsal davranışlara içgüdü denir.

Homojen Toplum: Toplumu oluşturan ayrı ayrı niteliklere sahip kişilerin kendi özelliklerini koruyamadığı ve toplum kültüründe eridiği, mesleki uzmanlaşmaya sahip olma

Olumlu Transfer (pozitif transfer): Önceki örenilenlerin yeni öğrenmeyi olumlu yönde etkilemesidir. Örneğin, bir otomobili kullanmayı öğrenen bir kişi başka otomobilleri de kullanabilir.

Kaçma: Uygun davranışı yaparak itici ya da hoş olmayan durumdan uzaklaşmayı öğrenme.

Sororat: Erkeğin ölen eşinin kardeşiyle evlenmesidir. Bu evlilikte de annesiz kalan çocuklara en iyi teyzelerin bakabileceği mantığı egemendir.

Piramidal: Piramit biçiminde olan.