Program Terimi Hakkında Bilgiler
Tanımlanmış zaman dilimleri içinde radyo veya televizyon kuruluşu tarafından yayınlanan her bir görsel/işitsel unsur.
Bilgisayara özel işlemler veya hedefler için verilen talimatlar dizisi. Programlara aynı zamanda 'software-yazılım'adı verilir.
Bilgisayarların çalışmasını kontrol eden komutlar grubu.
Akademik birimlerin uyguladıkları öğretim (teorik, pratik dersler, stajlar vb.) faaliyetidir. Programlar önlisans, lisans, yükseklisans ve doktora düzeyinde açılabilir. ÖSYM kılavuzunda belirtilen önlisans ve lisans programlarının bir kısmı fakülte düzeyinde (tıp, hukuk, ilahiyat) bir kısmı bölüm düzeyinde (psikoloji, sosyoloji) önemli bir bölümü ise anabilim dalı düzeyinde yürütülen programlardır.
Bir bölümde veya anabilim dalında birden fazla sayıda program açılabilir.
Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri:
Blog: Genellikle güncelden eskiye doğru sıralanmış yazı ve yorumların yayınlandığı, günlüğe benzer, web tabanlı, kişisel ve/veya bir gruba ait yayınlar.
Şive: Bir dilin değişik bölgeler, yöreler veya sınıflara göre gösterdiği söyleyiş özelliği.
Metin: Televizyon ya da radyo yapıtının, sözünü, hikâyesini ve akışını barındıran yazılı materyallerin tümü.
Haber Ara Spotu: Genellikle uzun haberlerde yer alan, durum tespiti ya da alıntıdan oluşan kısa paragraf.
Düz Piramit Tekniği: Genellikle görece düşük öneme sahip, güncelliğini yitirmeyen ve/veya içeriği eğlenceye yönelik haberlerin yazımında kullanılan ve haber yazımında elde
Doğaçlama: Belirli bir metne bağlı ya da metne bağlı kalmadan, aşamaları önceden belirlenmemiş biçimde seslendirmeyi ya da prova esnasında gerçekleştirilen durum