Proje Nedir? Proje Hakkında Kısaca Bilgi

Proje Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Proje:
Öğrencilerin grup hâlinde veya bireysel olarak istedikleri bir alan veya konuda inceleme, araştırma ve yorum yapma, görüş geliştirme, yeni bilgilere ulaşma, özgün düşünce üretme ve çıkarımlarda bulunmaları amacıyla ders öğretmeni rehberliğinde yaptıkları çalışmalar.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Proje:
Tasar, tasarı, tasarlanmış şey. Bir yapının gerçekleştirilebilmesi için gerekli plan, kesit ve görünüş gibi çizimlerin tümü.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Proje:
Değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş bilimsel çalışma tasarısı.

 

Trafik ve İlk Yardım Terimi Olarak Proje:
1- Herhangi bir işin gerçekleşmesinden önce onun ne şekilde yapılacağını gösteren tasarı.

2- Değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş bilimsel çalışma tasarısı.

 

Sanat Terimi Olarak Proje:
Uzun vadeli öğretim programı ünitelerinden oluşan, sürece ve sonuca ilişkin öğrencinin düşüncelerini, algısal ayrımsamalarını, çözümlemelerini kapsayan, bazen bireysel, bazen de grup olarak uygulamayı gerektiren çalışma türü.

 

Müzik-Dans Terimi Olarak Proje:
Doğrudan dans temelli veya dans performansı/performansları içeren konser, sinema, tiyatro, televizyon ve medya vb. değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş çalışma tasarısı.

 

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Proje:
Sinema, tiyatro, televizyon ve medya vb. değişik alanlarda önceden plan ve programa alınmış, maliyeti hesaplanmış, kurum ve kuruluşların yönetim organları tarafından onaylanmış, kısa ve uzun vadeye bağlanarak özel kurum veya devlet adına gerçekleştirilmesi kabul edilmiş çalışma tasarısı.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Proje:
Bir yapının gerçekleştirilebilmesi için gerekli plan, kesit, görünüş gibi çizimlerin tümü.

 

Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri:

Yaşama Uyarlayıcı Eğitim: Öğretim programlarının gerçekçi, işe ve mesleğe dönük, toplumsal beceriler kazandırıcı nitelikte olmasına ağırlık veren eğitim.

Disiplin: Öğretmenin sınıftaki olumsuz davranışları kontrol etme yollarını ifade eder.

Yararcılık: 1. Bir işin, bir eylemin doğruluk derecesini o iş ve eylemdeki yararlıkla değerlendiren, yarar ilkesini doğru davranışların ölçüsü olarak kabul eden v

Eğitim İhtiyacı: Bir işin yapılması için sahip olunması gereken nitelikler ile o işi yapması öngörülen kişinin niteliği arasındaki farklılık.

Birey: 1. Belirli bir tür içinde kimi özellikleriyle öbürlerinden ayrılan ve bölünmez bir bütünlüğü olan varlık. 2. Bir toplumu oluşturan birimlere verile

Anlatma: Öğretmenin belli bir konuyu anlatıp açıklaması ilkesine dayanan, genellikle öğrencilerin soru sormalarına, tartışmalarına ve birlikte çalışmalarına ol