Propaganda Nedir? Propaganda Hakkında Kısaca Bilgi

Propaganda Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Propaganda:
Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Propaganda:
Bir düşünceyi veya inancı savunan kişilerin, kendi gruplarını çoğaltmak amacıyla her türlü iletişim araçlarını kullanarak diğer gruplar üzerine yaptıkları ikna ve benimsetme çabaları.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Propaganda:
Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Propaganda:
Bir öğreti, düşünce veya inancı, başkalarına tanıtma, benimsetme ve yayma amacıyla söz, yazı gibi yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Propaganda:
1. Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma, yaymaca.

2. Bir bireyin veya grubun başka bireylerin veya grupların tutumlarını belirleyerek bu tutumları kendi amaçları doğrultusunda biçimlendirmek ve kontrol altında tutmak için yaptıkları bilinçli çalışma.

 

Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri:

Korku Namazı: Savaş ve benzeri hâllerde özel bir şekilde kılınan günlük namaz.

Tarikat: 1- Aynı dinin içinde birtakım yorum ve uygulama farklılıklarına dayanan, bazı ilkelerde birbirinden ayrılan, Allah'a ulaşma ve onu tanıma yollarından

Akika-Nesike Kurbanı: Yeni doğan çocuk sebebiyle Allah'a bir şükür ifadesi olarak kesilen kurban.

Müceddit: 1. Yenileyen, düzenleyen, ıslah eden kimse. 2. Hz. Peygamber’in sünnetleri terk edilip hurafeler yaygınlaşmaya başlayınca, insanları yeniden Hz. Pe

Tahmid: Rabbena lekel hamd demektir.

Allah Rızası: Yapılan herhangi bir işten Allah'ın hoşnut olmasıdır.