Propaganda Nedir? Propaganda Hakkında Kısaca Bilgi

Propaganda Terimi Hakkında Bilgiler

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Propaganda:
Bir düşünceyi veya inancı savunan kişilerin, kendi gruplarını çoğaltmak amacıyla her türlü iletişim araçlarını kullanarak diğer gruplar üzerine yaptıkları ikna ve benimsetme çabaları.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Propaganda:
Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Propaganda:
Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Propaganda:
Bir öğreti, düşünce veya inancı, başkalarına tanıtma, benimsetme ve yayma amacıyla söz, yazı gibi yollarla gerçekleştirilen çalışma.

 

Çağdaş Türk ve Dünya Tarihi Terimi Olarak Propaganda:
1. Bir öğreti, düşünce veya inancı başkalarına tanıtmak, benimsetmek ve yaymak amacıyla söz, yazı vb. yollarla gerçekleştirilen çalışma, yaymaca.

2. Bir bireyin veya grubun başka bireylerin veya grupların tutumlarını belirleyerek bu tutumları kendi amaçları doğrultusunda biçimlendirmek ve kontrol altında tutmak için yaptıkları bilinçli çalışma.

 

Benzer Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimleri:

Temellendirme: 1. Ortaya atılan görüş ve iddialar için dayanak ve gerekçe bulma faaliyetidir. 2. Bir önermenin, bir kuralın, bir gerekliliğin, kendisini doğrulaya

Biçim (form): Bir nesnenin dış çizgilerini, aynı zamanda iç yapısını, kuruluşunu, düzenini belirleyen, maddeyi nesne hâline getiren unsur.

Türe Özgü Davranış: Belli bir türe özgü olup başka bir türün özelliği olmayan davranış.

Hiçlik: 1- Gerçekteki belirlenimlerin, özelliklerin, durumların ortadan kaldırılması sonucu bir şeyin var olmayışı (göreli hiçlik). 2- Varlığın eksikliği,

Paradoks: Sezgisel olarak doğru kabul edilmiş öncüllerden yola çıkarak tümdengelim yoluyla bir çelişki ya da doğru olmayan, temel inançlara aykırı bir sonuç çık

Teizm(tanrıcılık): Şahsi,zati ve alemin sebebi olan ve alemden ayrı olan bir Allah'ın varlığına inanan öğreti.